Almedalsveckan fortstättning…

Handlingskraftiga företagsledare.

Tisdagens f.m. ägnade jag åt ett seminarium om ungdomsarbetslöshet. Arrangör Swedbank. ”Vad beror den höga arbetslösheten på och vad kan göras för att unga ska få jobb”. Seminariet ville belysa det aktuella läget/situationen och visa vad näringsliv och andra kan göra.

Redan förra året hade Swedbank upp frågan om ungdomsarbetslösheten. Då kände jag att detta är något som ligger mig personligen varmt om hjärtat. Därför gjorde jag några trevande försök förra året för att se om vi kunde göra något. Tyvärr rann det initiativet ut i sanden. Därför blev jag extra glad över Swedbank m.fl. initiativ.

”Unga Jobb”, Swedbanks insats har gjort goda resultat med att erbjuda praktikplatser och därigenom arbetserfarenhet (1 000 under 6 månader)  även företag som ICA, Systembolaget och PEAB har gjort insatser som vi alla borde ta efter. Vi kommer att delta i detta upprop, gör det ni också. 

Veckan fortsatte med partiledarnas tal varje kväll samt igår Nikodemussamtal, Mona Sahlin. En eloge till de rödgröna som skickat sina partiledare i motsats till Allinsen som skicka bl.a. partisekreterarna.

Andra spännande seminarier:
Sociala medier, hot eller möjlighet. Arrangör TV4.

Ungas värderingar. Arrangör Fryshuset och Kairos Future.

Om sjukvårdsförsäkringen. Arrangör Trygg Hansa.

M.fl.

Idag har det varit arbete framför dartorn men jag kommer att försöka avsluta med ytterligare ett Nikodemusssamtal, Maria Wetterstrand.

Veckan har varit spännande och givande. Jag har fått mycket tankar och idéer som kommer att kunna användas i verksamheten. Dessutom har jag fått kontakter med personer jag har svårt att få tid att få tag i på hemmaplan, underligt med sant det går lättare här.

Då jag nu tar semester vill jag önska er alla en härlig sommar.

Sköt om er.
Håkan Lind

Skrivet av

Håkan Lind

2010-07-09
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *