Då var det dags igen att kika i ditt orange kuvert

Då var det dags igen! Varje år, i februari eller mars, kommer ditt orange kuvert med information om den allmänna pensionen. Öppna och läs!

Och om du har valt att ta emot informationen digitalt så öppna och läs då också! Det här är ju helt suveränt, man blir serverad en massa bra saker att veta om sina pensionspengar utan att själv behöva någonting annat än att just öppna ett kuvert.

Där står det bland annat att den allmänna pensionen består av två delar och du har pengar i båda. Kan vara intressant att veta hur mycket… En större summa finns  i den delen som kallas inkomstpension och i den gör man inga egna val. En jämförelsevis mindre summa i premiepensionsdelen där man kan välja mellan olika fonder. Vad har du för fonder? Vem valde dem och när? Passar de dig?

Tycker du att det blev lite jobbigt med frågorna ovan så boka en rådgivning, det är en del av din medlemsservice hos Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund. Under rådgivningen kan vi gå in på vad som gäller specifikt för dig och vilka val du kan göra.

Kom ihåg att ditt orange kuvert endast handlar om den allmänna pensionen. Din tjänstepension och eventuellt eget sparande finns inte med där.

Vill du se alla pensionspengarna samlade på ett ställe så gå till www.minpension.se.

Skrivet av

Rita Roos

2018-02-07
 

Studerandeförsäkring

Vi har tagit fram en speciell försäkring för dig som pluggar till lärare.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *