Det här är en sjukvårdsförsäkring

Lärarförsäkringars kundrådgivare Emma skriver den här månaden om några vanliga frågor som ofta inkommer till kundservice angående Lärarförsäkringars sjukvårdsförsäkring.

En vanlig fråga vi på kundservice ofta får är vad som är skillnaden mellan en sjukvårdsförsäkring och en sjukförsäkring samt hur man ska kunna veta om man behöver en sjukvårdsförsäkring.
Vi vill att du som är medlem i Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund ska känna dig trygg om du blir sjuk eller drabbas av något annat som kräver läkarvård. Det är där en sjukvårdsförsäkring kommer in. Du ska slippa oroa dig över att till exempel behöva vänta på operation eller annan vård.

Stora skillnader trots liknande namn
Ett exempel på en situation som ibland uppstår är att en medlem går till exempelvis en sjukgymnast och får frågan om han eller hon har en sjukvårdsförsäkring. Då ringer många in till oss i tron att deras sjukförsäkring är mer eller mindre samma sak som en sjukvårdsförsäkring. Men det är en stor och viktigt skillnad på dessa två försäkringar.

Sjukförsäkringen ger en ersättning vid långtidssjukskrivning eller om du drabbas av ett antal allvarliga sjukdomar eller diagnoser.

Sjukvårdsförsäkringen ger dig snabbare hjälp till den vård du kan behöva. Sjukvårdsförsäkringen är ett komplement till den offentliga vården. Att ha en sjukvårdsförsäkring ger dig möjlighet att snabbare komma till specialist om du behöver det. Det ger dig möjlighet att rå om dig själv lite extra och att slippa vara orolig över att hamna i långa vårdköer.

Men vad innebär sjukvårdsförsäkringen egentligen?
Nedan har jag listat några exempel som sjukvårdsförsäkringen kan lämna ersättning för:

–          Du får ersättning för patientavgifter upp till högkostnadsskyddet.

–          Privat läkarvård, det innefattar exempelvis undersökning, diagnostisering och behandling.

–          Försäkringen innehåller även annan privat behandling. Med detta menas att du får upp till 10 behandlingstillfällen hos sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor. Det gäller även om det finns behov av psykolog.

–          Privat operation och sjukhusvård om så krävs.

–          Eftervård som ordinerats av läkare

En vanlig fundering: ”Jag vill inte gå före någon i vårdkön”
En ganska vanlig invändning är att man inte vill gå före någon annan i vårdkön, någon som kanske behöver vården mer än en själv. Det är faktiskt en väldigt vanlig missuppfattning, att man skulle ta någon annans vårdplats. Det som sker när du använder din sjukvårdsförsäkring är att du faktiskt lämnar din köplats i den offentliga vården till någon annan som behöver hjälp medan du får hjälp via din sjukvårdsförsäkrings privata vårdgivare.

Lärarförsäkringars sjukvårdsförsäkring
Nu kan du enkelt ta lite extra hand om dig själv. Lärarförsäkringars sjukvårdsförsäkring är ett bra komplement till den offentliga vården. Du undviker onödigt lidande och oro och kan istället ägna mer kvalitetstid åt nära och kära. Att slippa hamna i vårdkö till specialist eller operation och alltid ha tillgång till kvalificerad sjukvårdsrådgivning ökar också dina möjligheter att fortare komma tillbaka till arbetet.
Här kan du läsa mer om Lärarförsäkringars sjukvårdsförsäkring

Skrivet av

Emma Rafstedt

2018-09-03
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *