Har man någon nytta av sina försäkringar efter pensionen?

 

Höstterminen börjar gå mot sitt slut och under perioden som kommer är det många som hör av sig inför att de går i pension. Vissa planerar kanske att bege sig utomlands ett tag, andra ser fram emot att få vara tillsammans med nära och kära. När pensionen närmar sig är det också vanligt att börja fundera kring sina utgifter för framtiden, även utgifter kring försäkringar, och om man verkligen behöver ha alla dessa olika typer av försäkringar.

Många medlemmar ringer in till oss månaderna innan det är dags att gå i pension för att uppdatera sig om sitt försäkringsskydd. En vanlig inställning är att man kanske inte behöver försäkringarna när man går i pension. Oftast är det dock faktiskt precis tvärtom. Ens försäkringsskydd blir kanske ännu viktigare nu när man går i pension. I samband med pensionen blir vardagen annorlunda och man har mer fritid jämfört med innan.

Olycksfallsförsäkring
När du arbetar har du, via många arbetsgivare en olycksfallsförsäkring. Den innebär att arbetsgivaren faktiskt ger dig ett skydd som gäller större del av dagen. Denna faller bort när man går i pension och du måste själv se till att ha en gällande olycksfallsförsäkring som ger ett fullgott skydd dygnet runt. Med vår olycksfallsförsäkring fritid sköter sig detta automatiskt och den fortsätter att gälla när man gått i pension. En extra bonus är att olycksfallsförsäkringen till och med blir något billigare nästa år.

Sjukförsäkring
En annan försäkring som många funderar på att avsluta i samband med sin pensionering är sjukförsäkringen. Detta beror ofta på att man tror att Sjukförsäkringen bara ger en ersättning om man blir sjukskriven.

Sjukförsäkringen ger även ett skydd om man skulle drabbas av vissa allvarlig sjukdomar eller diagnoser, exempelvis en hjärtinfarkt. Som medlem med en sjukförsäkring får man även tillgång till samtalsstöd.
Vid 65 års ålder ändras sjukförsäkringen automatiskt till en Diagnosförsäkring senior oavsett om du går i pension eller fortsätter arbeta några år. Går du i pension efter 65 år ålder fortsätter alltså din Diagnosförsäkring senior som tidigare.

Livförsäkring
En försäkring som många har men som kan vara bra att fundera över är Livförsäkring. Livförsäkring är en otrolig trygghet för ens familj. Nästa år sänks premien på nästan alla våra Livförsäkringar, detta gör att ni kan behålla Livförsäkringen till en bra kostnad. även efter pensionen. Om man har en Livförsäkring med ett högt eller lågt försäkringsbelopp kan det vara dags att fundera på om det beloppet stämmer överens med din nuvarande livssituation.

Om du behöver hjälp att se över dina försäkringar
Hör av dig till oss på Lärarförsäkringars kundservice så hjälper vi dig med vad du behöver och kanske inte behöver.

Skrivet av

Emma Rafstedt

2017-11-17
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

3 kommentarer

 • Orwar Lindwall says:

  Till Lärarförsäkringar Lärarnas Riksförbund. Emma Rafstedt. Jag förstår ingenting av edert mail. Medemsnr 113090. Edert kluster i Folksam & Förenade Liv är omöjligt att förstå avs. ersättning för olycksfall. Avgiften till LR har höjts från 210 till 290 kr/månad under 2 år. Jag är 76 år – varit gymnasielärare 30 år vid Södra Latins Gymnasium- och erhåller ej längre LR-tidningen. Var vänlig sänd sänd mig detaljerad info om försäkringsvillkoren för
  mig – som under ca 40 år betalt ca 100.000 kr i medlems- & försäkringsavgifter till Lärarförsäkringar & Lärarnas Riksförbund !
  Mvh Orwar Lindwall

 • Orwar Lindwall says:

  Till Lärarförsäkringar & Lärarnas Riksförbund.
  Att. Emma Rafstedt. Se -e-mail av den
  8 december 2017.

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Orwar! Vår kundservice återkommer till dig med svar på de frågor du ställt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *