Inför sommarlovet: Har barnen skydd?


Många barn saknar skydd under fritiden, exempelvis sommarlovet, då skolans försäkring ofta inte gäller.

Förra sommaren uppmärksammade vi på Lärarförsäkringar en rapport från vår samarbetspartner Folksam om att skolbarn i 48 svenska kommuner saknar försäkring under sommarlovet.

Enligt undersökningen tror allt för många föräldrar att skolans försäkringar gäller också på loven och då skoldagen är slut. Föräldrarna kompletterar därför inte barnens försäkringsskydd med en barnförsäkring.
– Totalt 66 000 barn är helt oförsäkrade då behovet är som störst och av de 66 000 oförsäkrade barnen kommer 6 000 att uppsöka akutvården på grund av skada under året, sade Håkan Svärdman, välfärdsanalytiker på Folksam när rapporten släpptes i maj 2016.

Folksams undersökning visade också att skolornas försäkringar endast täcker skador orsakade av olycksfall. Vanligast är dock att barn får bestående besvär till följd av sjukdomar. Totalt saknade 317 000 skolbarn en egen privat sjuk- och olycksfallsförsäkring, något de borde ha så fort som möjligt efter födseln – och helst redan under graviditeten.

Om det är så att du idag inte har en barnförsäkring är det därför extra viktigt att se över barnens skydd under sommarlovet. Har du ingen barnförsäkring och vill teckna en för dina barn så kan Lärarförsäkringar erbjuda barnförsäkring i två olika varianter; bas eller stor, som du kan läsa mer om nedan.

Lärarförsäkringars barnförsäkring
Barn har ofta en försäkring genom skolan eller förskolan, men den gäller sällan på fritiden eller när barnet blir sjukt. Små barn som vistas hemma har oftast inget skydd alls. Med Lärarförsäkringars barnförsäkring får dina barn ett omfattande skydd vid både olycksfall och sjukdom som gäller dygnet runt, även på helger och lov. Försäkringen ger ekonomisk hjälp för bland annat läkarvård, mediciner, hjälpmedel, vårdbidrag och handikapp i samband med en sjukdom eller ett olycksfall. Du kan försäkra såväl egna barn som bonusbarn och barnbarn.
Läs mer om Lärarförsäkringars barnförsäkring

Skrivet av

Paul Karjus

2017-06-21
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *