Ny produkt: SeniorLiv


Det är viktigt att vara bra försäkrad även som pensionär. En livförsäkring skaffar du inte i första hand för din egen skull, utan för dina närmaste. SeniorLiv ger din familj ett ekonomiskt stöd om du skulle avlida.

SeniorLiv
Från 1 januari 2018 lanseras en ny produkt hos Lärarförsäkringar: SeniorLiv. SeniorLiv innehåller ett dödsfallsbelopp på 80 000 kr som från och med 68 år börjar trappas av med 5 procentenheter (4 000 kronor) per år till och med året du fyller 79 år. Från 80 år till 85 år så avtrappas försäkringen med 2,5 procentenheter (2 000 kr) per år. Det lägsta beloppet som finns i försäkringen innan den upphör (månaden efter din 85-årsdag) är 20 000 kr. Ersättningen från SeniorLiv är skattefri.

Hur du tecknar SeniorLiv
Medlemmar som har ordinarie livförsäkring idag kommer att från första januari det år medlem fyller 68 år per automatik anslutas till SeniorLiv. Även medförsäkrad med ordinarie livförsäkring kommer att ansluts till nya SeniorLiv. Har pensionärsmedlem inte omfattats av vår ordinarie livförsäkring kan medlemmen teckna SeniorLiv 1 januari–31 mars det år medlemmen fyller 68 år. Under samma period kan även försäkringen tecknas för medförsäkrad som dock inte får ha fyllt 71 år. Försäkringen gäller till och med månaden du fyller 85 år.

Läs alla försäkringsnyheter inför 2018

Skrivet av

Paul Karjus

2017-11-27
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

10 kommentarer

 • Lena Norin says:

  Vi som är äldre än 68, över 70 och har försäkring kommer vi ha kvar de gamla villkoren eller gäller de nya oss också. Jag förstod inte.

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Lena! Du som sedan tidigare har livförsäkring hos oss och har fyllt 71 år kan inte teckna den nya försäkringen utan fortsätter med den försäkring du har idag. Dvs. som du skriver, ni behåller de gamla villkoren.

 • Mats Lindh says:

  Jag kommer att föras över till senior liv januari 2018,
  Vad händer med min frus livförsäkring. Honär 70 år.
  Förs hennes över till min och vad händer med hennes fondsparande? Varför har ni gjort förändringen?

 • Kerstin Berg says:

  Hej!
  Har inte någon livförsäkring. Är det försent för mig att teckna seniorliv? Fyllde 68 år i maj 2017./ Kerstin

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Mats! Om din hustru har en Sparliv senior hos oss sedan tidigare så fortsätter den att gälla som vanligt. SeniorLiv innebär ingen förändring av tidigare försäkringar utan är en ny produkt som vi kan erbjuda dem som sedan tidigare haft vår ordinarie livförsäkring. Din hustru har möjlighet att bli medförsäkrad via ditt medlemskap fram till sista mars 2018 på SeniorLiv förutsatt att hon är under 71 år när ni medförsäkrar henne. Ring gärna vår kundservice på 0771-21 09 09 för mer utförlig information gällande ert specifika fall.

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Kerstin! Ja, tyvärr är det i så fall försent då försäkringen senast kan tecknas 31 mars det år man fyller 68 år.

 • Kerstin Eliasson says:

  Hej!
  Läser info om förändringar gällande min Livförsäkring hos er, som fr årskiftet automatiskt kommer att anslutas till SeniorLiv. Däremot kan jag inte se vad kostnaden blir. Var finner jag svaret?
  Kerstin Eliasson

 • Gudrun says:

  Hej! Jag o medförsäkrad har ordinarie livförsäkring nu. Vi är födda -51 o -47. Blir vi automatiskt överförda till den nya livförsäkringen även om medförsäkrad är över 71 år då?

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Kerstin! Nya SeniorLiv kommer att kosta 109 kr i månaden.

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Gudrun! Har ni båda vår ordinarie livförsäkring idag så kommer ni båda även att överföras automatiskt till SeniorLiv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *