Prisbasbeloppet höjs 2018


Garantipensionärer och studenter får mer i plånboken till följd av de höjda prisbasbeloppen 2018. Sjukpenning och föräldrapenning höjs en aning, samtidigt som inkomstskatten blir något lägre. Det blir effekterna av de höjda prisbasbeloppen 2018, skriver Swedbank i ett pressmeddelande.

Prisbasbeloppet har för år 2018 beräknats till 45 500 kronor. Det innebär att prisbasbeloppet för år 2018 är 700 kronor högre än prisbasbeloppet för år 2017, som var 44 800 kronor, meddelar Statistiska centralbyrån, SCB som på regeringens uppdrag räknar fram prisbasbeloppet.

Regeringen har även uppdragit åt SCB att beräkna det förhöjda prisbasbeloppet som används vid beräkning av pensionsgrundande inkomst och tillgodoräknande av pensionspoäng. Det förhöjda prisbasbeloppet för år 2018 har beräknats till 46 500 kronor. Det är en höjning med 800 kronor jämfört med det förhöjda prisbasbeloppet för år 2017, som var 45 700 kronor.

Prisbasbeloppet och det förhöjda prisbasbeloppet ska slutgiltigt fastställas av regeringen.

Skrivet av

Paul Karjus

2017-09-06
 

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Studerandeförsäkring

Vi har tagit fram en speciell försäkring för dig som pluggar till lärare.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

2 kommentarer

  • Carolina Hultgren says:

    När är pensionär hur länge gäller försäkring ?

  • Lärarförsäkringar skriver:

    Hej Carolina!

    Det beror på vilken försäkring som avses. Exempelvis Olycksfallsförsäkring fritid gäller t.o.m. kalenderåret medlemmen fyller 67 år och överförs sedan automatiskt till en Olycksfallsförsäkring senior från 1 januari det år medlemmen fyller 68 år. Du kan läsa mer på vår hemsida: https://www.lararforsakringar.se/forsakringar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *