Samtalsstöd för dig som har sjukförsäkring


Alla som har sjukförsäkring via Lärarförsäkringar kan vända sig till samtalsstödet och få hjälp att hantera bland annat stress, missbruk, relationsproblem, förändringar samt ekonomiska och juridiska problem.

Samtalsstöd, som ingår för alla som har Lärarförsäkringars sjukförsäkring, fungerar som ett extra stöd om du skulle genomgå en situation som känns svår att hantera på egen hand. Du kanske upplever stress eller mobbning på din arbetsplats, eller är orolig för en vän eller släkting med missbruksproblem.

Tjänsten erbjuder professionell hjälp med såväl arbetsrelaterade som privata problem. Genom samtal med utbildad personal får du hjälp att hantera relationsproblem, stress, missbruk, ekonomiska och juridiska problem, sociala problem eller förändringar. Samtalet är anonymt och kan äga rum dygnet runt under hela året för att ge stöd och vägledning vid bland annat allvarliga händelser som våldssituationer, olyckor och dödsfall. De som tar emot samtalen är socionomer, psykologer, jurister och ekonomer med särskild kompetens kring vägledning av människor som befinner sig i svåra situationer.

Viktigt att veta
I Samtalsstödet ingår inte arbetsrättslig rådgivning eller råd kring hur du ska agera gentemot din egen arbetsgivare. Där ska du ta kontakt med ditt förbund.

Kontakta samtalsstöd
Samtalsstödet är öppet dygnet runt och du ringer anonymt på telefon 0200-22 22 82.

Skrivet av

Paul Karjus

2017-05-23
 

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Studerandeförsäkring

Vi har tagit fram en speciell försäkring för dig som pluggar till lärare.

2 kommentarer

  • Anna says:

    Tänk att jag varit sjukskriven sedan 2007 och fått ersättning genom lärarförsäkringar, som nu gått ut, men inte fått någon som helst information om att detta finns…
    Det borde informeras mer om detta, när man kraschar i väggen är det väldigt svårt att själv söka information så ett brev borde skickas ut i samband med besked om ersättning.

  • Lärarförsäkringar skriver:

    Hej Anna! Tack för din kommentar och synpunkt – vi får fundera på om vi bättre kan informera om samtalsstödet som tjänst än idag. Samtalsstödet är ett ganska nytt moment i sjukförsäkringen som infördes 2014 och i samband med det så skrev vi bland annat i vårt årsbesked som går ut till alla Lärarförsäkringars kunder att samtalsstödet nu införts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *