Vad Lärarförsäkringars sjukförsäkring innehållerDe flesta har nog någon gång hört talas om en sjukförsäkring. Men vad innebär och innehåller den egentligen? Nedan finner du fem moment som ingår i Lärarförsäkringars sjukförsäkring.

Månatlig inkomstersättning

Om du blir arbetsoförmögen på grund av sjukdom eller olycksfall utbetalas en månatlig ersättning på upp till 2 700 kronor per månad i upp till 36 månader. För rätt till ersättning krävs minst halv arbetsoförmåga. I vår sjukförsäkring kan du få månatlig inkomstersättning vid flera sjuktillfällen. I vissa andra sjukförsäkringar har du bara rätt till ersättning en gång.

Omställningskapital
Omställningskapitalet är en extra ersättning i form av ett engångsbelopp på upp till 300 000 kronor. Ersättningen betalas ut när du varit 100 procent arbetsoförmögen i 36 månader under en sammanhängande period av 42 månader. Ersättningen minskar med några procentenheter per år fr.o.m. 40 års ålder till 57 år då rätten till ersättning från omställningskapitalet upphör.

Diagnosförsäkring
Diagnosförsäkring är en ersättning på 75 000 kronor som betalas ut vid svåra diagnoser som: cancer, hjärtinfarkt, stroke, Motorneuron syndrom, MS, Parkinsons sjukdom, kvarstående men av hjärnhinneinflammation (meningit), Neuroborrelios, kvarstående men av TBE, operation av hjärtats kranskärl, operation av förträngning eller aneurysm i aorta, operation av hjärtklaff, upphörande av njurfunktion, organtransplantation, HIV/AIDS från blodtransfusion eller behandling, dövhet, förlust av arm eller ben, blindhet, förlorad talförmåga eller förlamning.

Begravningshjälp
Skulle du avlida före 58 års ålder betalar sjukförsäkringen 20 000 kronor till ditt dödsbo.

Samtalsstöd
Alla som har sjukförsäkring via Lärarförsäkringar kan vända sig till samtalsstödet och få hjälp att hantera bl.a. stress, missbruk, relationsproblem, förändringar samt ekonomiska och juridiska problem. Samtalsstödet är öppet dygnet runt och du ringer anonymt på telefon 0200-22 22 82. Du kan även läsa mer om samtalsstödet här.

Här kan du läsa mer om sjukförsäkringen och se fullständiga villkor

Skrivet av

Paul Karjus

2017-05-23
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Försäkring för alla barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas. Båda omfattar alla barn i familjen.

6 kommentarer

 • Kan jag ansöka om föräldrapenningen som ni betalar ut retroaktivt. För det senaste året ?
  Marie

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Marie! Lärarförsäkringar betalar inte ut någon retroaktiv föräldrapenning. Tänker du på någon annan ersättning eller har några andra frågor så är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0771-21 09 09 fram tills klockan 13 idag, 24 maj 2017. Vi har sedan stängt över Kristi Himmelsfärdshelgen och öppnar igen på måndag nästa vecka.

 • Annchristin says:

  Hej.
  Jag har utmattningssyndrom sedan de senaste 2.5 åren. Sedan i november 1917 har jag börjat jobba lite
  Började med 25% och sedan under våren 50% som jag skall fortsätta med under hösten.
  Nu är jag 60 år
  Finns det någon försäkring som jag ta ? Det finns väl inget retroaktivt att få men finns det någon försäkring jag kan ta för t.ex. efterlevandeskydd?

  Kan ni kontakta mig om detta helst på eftermiddagen.
  Hälsningar Annchristine Göteborg

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Annchristin! Jag rekommenderar att du kontaktar kundservice på 0771-21 09 09 så kan de hjälpa dig med vad du kan teckna för skydd utifrån din situation.

 • Erik Nyberg says:

  Hej, har varit långtidssjukskriven och ansökt om omställningskapita där jag vädjade om goodwilll. Fick inget riktigt svar utan bara villkoren på papper. Tyvärr hamnar jag precis utanför villkoren med någon månad. Min fråga: Vet du om försäkringsbolag är stenhårda eller gör de någonsin undantag /Erik

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Erik! Beklagar att du fått ett svar du inte känner dig nöjd med. Vi kan tyvärr inte svara bättre än att villkoren brukar vara stenhårda just för att de är förhandlade så. Jag rekommenderar att du kontaktar Förenade Liv som sköter skaderegleringen och den handläggare du har där för ett utförligare svar angående ditt specifika fall. Du når dem på 08-700 40 80 och de borde kunna hitta ditt ärende via ditt personnummer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *