Var rädd om dig i sommar


Efter en vår, troligen fylld av intensivt arbete med nationella prov, betygsättning och mycket annat som kräver ditt engagemang, är det äntligen dags för den efterlängtade semestern. Men är du rätt försäkrad om olyckan ändå är framme?

Förhoppningsvis får vi alla en sommar fylld av värme, sol, vila, roliga aktiviteter och en och annan go’ kaffe i hängmattan. Min upplevelse är att många av er medlemmar fokuserar på att i början av sommaren städa undan vissa av de ”mindre roliga” delarna som behövs göras, för att därefter kunna njuta av semestern i lugn och ro.

Var rädd om dig
Vi vill att du tar hand om dig hela sommaren, såväl under de lata dagarna på handduken som då du kanske packar husvagnen inför sommarens camping. Innan du tar semester ska jag informera dig om något viktigt; en liten detalj för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Ett vanligt missförstånd är att man redan har ett skydd för olycksfall om man har en anställning. Och där har du faktiskt rätt! Men i 9 fall av 10 gäller en sådan försäkring endast under din arbetstid.

Det innebär, att när du ligger i solstolen och dricker ditt morgonkaffe och tänker på din olycksfallsförsäkring och hur trygg du är, som alla gör menar jag, kan det vara så att du är helt utan skydd.

Anledningen till att det är så viktigt
Det finns många anledningar till att du ska ha en olycksfallsförsäkring även utanför din arbetstid, hos oss på Lärarförsäkringar kallat Olycksfallsförsäkring fritid. Som med många försäkringar är en avgörande anledning till varför du ska ha en försäkring, just när det plötsliga, oplanerade och ibland tragiska inträffar. När det påverkar dig både på kort och lång sikt. Drabbas du av något som påverkar exempelvis dina ekonomiska möjligheter att fortsätta ditt liv som tidigare, så hjälper det att ha en försäkring att luta sig mot.

Nedan har jag listat några exempel på situationer som Olycksfallsförsäkring fritid kan omfatta.

• Skulle du ramla och slå ut en eller flera tänder kan din olycksfallsförsäkring gå in och ge dig en ersättning. Räkningarna från tandläkarna kan bli ganska dyra och i sådana fall är en olycksfallsförsäkring otroligt tacksam att ha.

• Under sommaren är det många som hoppar i badet för att svalka sig. Skulle du exempelvis hoppa ner i badet och hamna fel och bryter benet i samband med detta, kan du få ersättning för kostnader för vården och ersättning för själva benbrottet. Att bryta benet är ofta inte något som bidrar till en stor ekonomisk förlust, men är ett plåster på såret när ersättningen faktiskt kommer till dig efter en besvärlig händelse.

• Den viktigaste delen med Olycksfallsförsäkring är b.la ersättning vid invaliditet. Med invaliditet menas att ditt olycksfall leder till bestående nedsättning av din kroppsfunktion. Vid denna typ av skador kan det innebära påverkan på andra delar av livet också som t ex din ekonomi, därför ska man titta efter en hög ersättning vid detta. Högsta ersättning från vår Olycksfallsförsäkring är 2 000 000 kr.

Nu ska jag låta dig fortsätta med resten av papperna du behöver städa undan innan ledigheten börjar. Jag hoppas att du får en fantastisk sommar vart du än befinner dig, och glöm inte att ge dig själv en klapp på axeln efter terminen.

PS. Glöm inte att du även får teckna olycksfallsförsäkring för din medförsäkrade make/maka, sambo eller registrerade partner till samma pris som för dig själv.

Läs mer om Lärarförsäkringars olycksfallsförsäkring

Skrivet av

Emma Rafstedt

2018-06-19
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *