20 000 hemmafixare skadar sig varje år

Tidningen Metro skriver idag i både sin pappersupplaga och på webben om att 20 000 hemmafixare hamnar på akuten varje år. Män är överrepresenterade i undersökningen enligt siffror från socialstyrelsen; av 20 400 skadade personer under 2008 var 17 700 män.

“Hemmafixare stressar för mycket. De tror att det tar mycket mindre tid än det gör, säger Anders Öfvergård, känd som ”Arga snickaren” på Kanal 5.
Glada amatörer som slinter med sågen, yxan eller slipmaskinen. Fingrarna råkar mest illa ut, men det är också vanligt att folk faller från stegar, visar Socialstyrelsens rapport.”

Råkar du ut för skada i hemmet så är det en olycksfallsförsäkring som behövs. Med en sådan kan du få ersättning för både bestående skador i form av invaliditet eller ärr, men även för kostnadsersättningar som medicin och läkarbesök eller om du blir inlagd på sjukhus i minst två dagar. Du kan även få kroppsskadeersättning som utfaller vid t.ex. benbrott, brännskador och sårskador om dessa medför läkarvård och sjukskrivning i minst 8 dagar under en femårsperiod.

Mer information
Metros artikel
Lärarförsäkringars olycksfallsförsäkring

Skrivet av

Paul Karjus

2009-11-27
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *