37 kommuner försäkrar inte skolbarn på fritiden

En ny kartläggning från fackförbundet Forena visar att 37 kommuner i landet inte försäkrar sina grundskoleelever på fritiden.

Alla skolbarn är försäkrade för olycksfall via kommunerna. Detta försäkringsskydd är långtifrån tillfredställande enligt kartläggningen från Forena. Många kommuner har fortfarande för låga ersättningsbelopp och begränsar skyddet till skoltid. Antalet kommuner som endast försäkrar eleverna under skoltid har minskat från 49 till 37 stycken jämfört med 2017. Sammanlagt har dessa kommuner 168 500 grundskoleelever.

Det innebär att många barn som inte har en egen barnförsäkring riskerar att vara oförsäkrade på fritiden som till exempel nu under sommarlovet. I rapporten från Forena belyser man att om barn ska ha möjlighet till en likvärdig trygghet som de flesta vuxna omfattas av krävs att de har en privat barnförsäkring. En sådan försäkring kan ge en ekonomisk trygghet på en anständig nivå och möjligheter till bättre framtidsutsikter.

Kommunerna som inte försäkrar sina grundskolelever på fritiden
Alingsås, Borlänge, Båstad, Eslöv, Fagersta, Falköping, Falun, Finspång, Gagnef , Gävle, Helsingborg, Hjo, Hofors, Katrineholm, Kävlinge, Leksand , Lomma, Malmö, Mjölby, Mora , Nyköping, Orsa , Rättvik, Salem, Skinnskatteberg, Skurup, Staffanstorp, Strängnäs, Trosa, Vallentuna, Vellinge, Västerås, Ydre, Åstorp, Ängelholm, Örnsköldsvik, Österåker.

Här kan du läsa hela rapporten från Forena.

Mer information:
Lärarförsäkringars barnförsäkring
Fem frågor till barnförsäkringsexperten

 

Skrivet av

Sandra Wik

2019-06-24
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *