37 kommuner försäkrar inte skolbarn på fritiden

En ny kartläggning från fackförbundet Forena visar att 37 kommuner i landet inte försäkrar sina grundskoleelever på fritiden.

Alla skolbarn är försäkrade för olycksfall via kommunerna. Detta försäkringsskydd är långtifrån tillfredställande enligt kartläggningen från Forena. Många kommuner har fortfarande för låga ersättningsbelopp och begränsar skyddet till skoltid. Antalet kommuner som endast försäkrar eleverna under skoltid har minskat från 49 till 37 stycken jämfört med 2017. Sammanlagt har dessa kommuner 168 500 grundskoleelever.

Det innebär att många barn som inte har en egen barnförsäkring riskerar att vara oförsäkrade på fritiden som till exempel nu under sommarlovet. I rapporten från Forena belyser man att om barn ska ha möjlighet till en likvärdig trygghet som de flesta vuxna omfattas av krävs att de har en privat barnförsäkring. En sådan försäkring kan ge en ekonomisk trygghet på en anständig nivå och möjligheter till bättre framtidsutsikter.

Kommunerna som inte försäkrar sina grundskolelever på fritiden
Alingsås, Borlänge, Båstad, Eslöv, Fagersta, Falköping, Falun, Finspång, Gagnef , Gävle, Helsingborg, Hjo, Hofors, Katrineholm, Kävlinge, Leksand , Lomma, Malmö, Mjölby, Mora , Nyköping, Orsa , Rättvik, Salem, Skinnskatteberg, Skurup, Staffanstorp, Strängnäs, Trosa, Vallentuna, Vellinge, Västerås, Ydre, Åstorp, Ängelholm, Örnsköldsvik, Österåker.

Här kan du läsa hela rapporten från Forena.

Mer information:
Lärarförsäkringars barnförsäkring
Fem frågor till barnförsäkringsexperten

 

Skrivet av

Sandra Wik

2019-06-24
 

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *