5 tips och råd för dig som är gravid

När man väntar ett barn kan det vara många tankar som går runt. Stora som små frågor kanske dyker upp varefter graviditeten framåtskrider och en lång lista med vad man måste tänka på och börja förbereda sig inför formas. I dag ska jag berätta om en viktig del i din och ditt barns trygghet, nämligen gravidförsäkring och barnförsäkring.

Jag har försökt att anpassa inlägget efter vad du kan vilja veta. Du ser nedan flera olika rubriker, läs det som passar dig och det du söker efter.

Till dig som inte vet var du ska börja
Är det första gången du/ni är gravida kan det vara svårt att veta vad ni ska tänka på och göra.

För att hjälpa dig kring allt det du behöver fundera på innan förlossningen finns det en sak du behöver göra: Nämligen teckna en gravidförsäkring! Klicka här för att läsa mer och teckna.

Med en gravidförsäkring ger du dig själv och ditt barn en tryggare start i livet samt ett stöd om något skulle inträffa.

Du har två alternativ att välja mellan för en gravidförsäkring. En Gravidförsäkring Bas och en Gravidförsäkring Stor. Gravidförsäkring Bas är gratis, och det är viktigt att du är medveten om att Gravidförsäkring Bas endast ger ett begränsat skydd vid olycksfall.

Gravidförsäkring Stor ger däremot ersättning för både sjukdomar och olycksfall, man kan även få ersättning för graviditetskomplikationer eller förlossningskomplikationer. Stor ger därför en större trygghet genom graviditeten.

På bilden nedan kan du se vad som ingår i Gravidförsäkring Bas respektive Gravidförsäkring Stor.

Till dig som alldeles strax ska få barn
För att underlätta det som komma skall bör du redan nu bestämma vilken omfattning på barnförsäkring du vill teckna. Vi har två olika barnförsäkringar som du har möjlighet att välja mellan. Barnförsäkringarna innehåller ett skydd för både olycksfall och sjukdom.

Barnförsäkring Bas har ett försäkringsbelopp på 25 prisbasbelopp och Barnförsäkring Stor har ett försäkringsbelopp på 50 prisbasbelopp.

 Till dig som tänker långsiktigt
Det finns ett flertal olika barnförsäkringar att välja på, det finns ”Sveriges bästa barnförsäkring”, ”Sveriges populäraste barnförsäkring” och många fler. När jag pratar med medlemmar som står inför valet att välja en barnförsäkring brukar jag alltid rekommendera dem att tänka 18 och 25 år framåt i tiden.

Det kan kännas långt borta att tänka på hur barnförsäkringen kommer se ut när ditt barn fyller 18 år redan nu, när den nya familjemedlemmen kanske bara är en vecka gammal. Men det är nödvändigt och viktigt. Vissa barnförsäkringar har ett bra skydd för barnen tills barnet uppnår en viss ålder. Det kan även vara så att försäkringen ”bantas” ner när barnet exempelvis fyller 18 år. Anledningen till att det är viktigt att tänka långsiktigt från början är för att du inte ska behöva byta barnförsäkring när barnet blivit 18 år. En sådan försäkring bör du undvika, ditt barn ska självklart ha ett fullgott skydd ända upp till 25 år.

Några bra tips när du tecknar barnförsäkring
Barnförsäkring ska ha ett högt ersättningsbelopp vid invaliditet.
Barnförsäkringen du väljer ska också ha hög ersättning för vårdkostnader.
Ersättning för sjukdomar och diagnoser.
Ditt barn ska också ha en barnförsäkring som gäller dygnet runt.

Till dig som precis fått barn
Stort grattis, nu har ditt käraste kommit till världen och allt har förhoppningsvis gått bra. Det finns en sak som du behöver göra innan du kan gå tillbaka i bebisbubblan. Det är att kontakta oss! Det tar inte lång tid, kanske 5 minuter på sin höjd. Skicka ett mejl eller ring till oss på 0771-21 09 09 och informera om att barnet är här. Glöm inte att skicka med personnummer och om det är Barnförsäkring Bas eller Barnförsäkring Stor du vill ha, så ordnar vi resten! Du kan också teckna försäkringen direkt via vår hemsida.

Och återigen, stort grattis till dig!

Skrivet av

Emma Rafstedt

2018-11-05
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *