Angående extra reseskydd

Nerikes Allehanda skriver under rubriken En extra försäkring kan vara en god idé om skydd på resande fot, och inledningsvis kan det nämnas att artikelns information angående det generella reseskyddet i hemförsäkringen gäller även Lärarförsäkringars hemförsäkring:

– De som har en vanlig hemförsäkring har ett bra grundskydd. I de flesta hemförsäkringar finns ett inbyggt 45-dagars reseskydd. Det betyder att det ingår sjukvård, medicin och hemtransport oavsett om du skulle bryta benet eller få en inflammerad blindtarm.

Tilläggas där bör att det även finns skydd vid förseningar och resgodsförseningar i Lärarförsäkringars hemförsäkring. Behöver man reseskydd över längre perioder än 45 dagar så kan man kontakta vår samarbetspartner Folksam och ordna det med dem.

Därefter nämns vikten av en olycksfallsförsäkring:

– Drabbas du av en allvarligare olycka som medför bestående men eller invaliditet är det bra med en olycksfallsförsäkring. Se bara till att den gäller även på fritiden, de flesta som har en gäller enbart under arbetstid, säger Camilla Bratt på Konsumenternas försäkringsbyrå.

Lärarförsäkringars Olycksfallsförsäkring fritid gäller uppenbart just på fritiden, och dessutom – passande nog då det skrivs om off-piståkning i artikeln – utan begränsningar gällande aktivitet, med upp 2 miljoner kronor i maximal invaliditetsersättning (försäkringarna gäller alltid oförändrat inom Norden och upp till ett år vid vistelser utanför Norden).

Gällande invaliditetsersättning så räcker det alltså att ha vår olycksfallsförsäkring – den kostar mellan 26 och 34 kronor per månad att teckna, och kan tecknas för såväl gruppmedlem som medförsäkrad (sambo/motsvarande) direkt och utan hälsoprövning – för att sedan kunna vara trygg nog att leva livet även i skidbacken.


(Not: Videon ovan är inbäddad i HD-kvalitet, så är den tungladdad så rekommenderas det att klicka på pilen där det står 720p i underkanten och ändra till 360p.)

Vill man sedan utöka reseskyddet i hemförsäkringen ytterligare så kan man teckna till Resklar, som innehåller momenten avbeställningsskydd och ersättningsresa – alltså att man får kostnaden för resan ersatta ifall man är sjuk mer än halva den planerade restiden.

Artikeln nämner sedan att det finns möjlighet för den verkligt äventyrslystne att komplettera hemförsäkringen med Europeiskas Reseförsäkring Extrem, där man bland annat kan få ersättning för onyttjat liftkort och för kostnader upp till 100 000 kronor i samband med räddningsinsatser. Den typen av tillägg finns inte möjlighet att teckna hos oss, men kan självfallet ändå vara av intresse att känna till för den som behöver en försäkring – TO TEH EXTREME!!1!1!

Skrivet av

Martin Strömberg

2011-02-24
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

1 Trackback

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *