Använd reflex på kvällspromenaden

Hösten närmar sig och mörkret lägger sig allt tidigare på kvällarna. Det blir än viktigare både för dig och din fyrfota vän att synas väl i mörkret och reflexer gör er lätta att upptäcka. Vår samarbetspartner Sveland Djurförsäkringar har samlat ett par tips på hur du och ditt husdjur kan synas bättre i mörkret.

Till katten
Använd ett halsband med reflex. Tänk bara på att halsbandet måste ha en säkerhetsknäppning som lätt kan gå upp om katten fastnar i något och riskerar att skadas. Komplettera gärna halsbandet med en liten lampa. Använder du koppel på promenaden med katten, finns reflexprydda koppel att köpa.

Till hunden
Hunden behöver halsband och koppel med reflex. Komplettera gärna med en liten lampa på halsbandet. Har du en hund med mycket päls, är en reflexväst eller ett reflextäcke ett bättre val. Kom ihåg att ha koll så hunden syns från alla håll, även framifrån och bakifrån.

Till dig själv
Glöm inte bort att det är inte bara ditt husdjur som ska bära reflexer, utan även du själv! Syns du inte, finns du inte. Som allra minst bör du bära reflexband eller dinglande reflexer och allra helst båda i kombination med en reflexväst. Med ljusa kläder och många reflexkällor på dig syns du lätt för bilisten.

Kontrollera gamla reflexer
De allra flesta reflexerna håller bara något år, så börja hösten varje år med att kontrollera dina gamla reflexer. Det gör du enklast genom att lysa med en ficklampa mot reflexen på cirka fyra meters håll. Syns reflexen dåligt, syns även du och djuret dåligt och då är det dags för nya reflexer för både dig och din fyrfota vän. Reflexer till djur hittar du i en djuraffär.

Reflexen är en billig och livräddande investering för både dig själv och ditt husdjur.

Skrivet av

Sandra Wik

2019-09-04
 

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *