Bara var tionde arbetslös får 80 % av sin lön

I dagens pappersutgåva av tidningen Dagens Industri skriver man om a-kassan och att allt färre får ut 80 % av sin lön. Enligt Arbetslöshetskassornas samarbetsorganisation, SO, så får drygt var tionde eller exakt 13 % av de arbetslösa ut 80 % av sin lön mot 37 % för bara ett år sedan.

I artikeln nämns också att banken Swedbank varnar för att många idag tecknar privata inkomstförsäkringar via försäkringsbolag utan att känna till de möjligheter de ofta har via sitt fackliga  medlemskap. I de flesta fall betyder det enligt Swedbank en onödig utgift då de privata inkomstförsäkringarna minskas mot andra ersättningar.

DI har även gjort en undersökning av några av de största fackliga inkomstförsäkringarna och det kan konstateras att Lärarnas Riksförbunds inkomstförsäkring som berörs i artikeln är förmånligast vad det gäller antalet ersättningdagar och på samma nivå som de bästa alternativen vad det gäller ersättningsålder och karenstid.

Det som i artikeln kallas Lärarnas Riksförbunds inkomstförsäkring är densamma som den som gäller för Lärarförbundets medlemmar och alltså den som administreras av Lärarförsäkringar. Alla aktiva medlemmar i Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund som inte tackat nej under reservationsperioden 1 juli 2009 – 1 oktober 2009 har en inkomstförsäkring hos Lärarförsäkringar via sitt fackliga medlemskap.

Mer information
Pressmeddelande från Arbetslöshetskassornas samorganisation
Lärarförsäkringars inkomstförsäkring
DN skriver om ämnet

Skrivet av

Paul Karjus

2009-11-24
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *