En försäkring många har men få känner till


Tidningen Privata Affärer skriver i en artikel på sin hemsida om den “okända försäkringen” som många har utan att själva veta om det.

Försäkringen som avses är den statliga studentförsäkring som omfattar alla studenter och doktorander som studerar vid landets statliga högskolor och universitet. Försäkringen gäller precis som en arbetsskadeförsäkring under transporten till och från högskolan eller universitetet samt medans man är på plats. I texten nämns bland annat:

“Försäkringen motsvarar en arbetsskadeförsäkring och ersätter studenter som skadas i skolan eller på väg till eller från den. Den gäller även under praktik och examensarbeten. Den täcker olycksfall men i vissa fall ersätts även sjukdom som orsakats av smitta. Försäkringen ersätter till exempel tandvårdskostnader om man råkar slå ut några tänder när man cyklar omkull.
–  Vi får bara in runt 300 skadeanmälningar per år men med tanke på att det finns närmare 350 000 studenter i Sverige så borde det vara fler skador. Därför drar vi slutsatsen att många helt enkelt inte känner till försäkringen, säger Erland Törngren, sektionschef på Kammarkollegiet som administrerar försäkringen.

Mer information finns på Gratisstudentförsäkring.se som drivs av Kammarkollegiet.

Försäkrad även under sin fritid
För ett kompletterande skydd som gäller utöver tiden i högskola eller universitet samt på väg till eller från, så kan du som är lärarstudent och är under 30 år teckna Lärarförsäkringars studerandeförsäkring. Den kostar 21 kr/mån och fyller alltså luckan under din fritid då du annars kan vara oförsäkrad. Vill du ha ett ännu bättre skydd kan du som är under 32 år (oavsett om du är studerande eller ej) teckna Lärarförsäkringars Ungdomspaket istället. Då får du vår ordinarie sjukförsäkring, livförsäkring och olycksfallsförsäkring för paketpriset 48 kr/mån. Vill du veta mer så ring oss på 0771-21 09 09 eller skicka ett mejl.

Skrivet av

Paul Karjus

2014-01-27
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *