Filosoruptur

PR-gurun Michael Kazarnowicz Twitter-länkade nyligen till K Food Pizzas stiliga användande av Philosoraptor i marknadsföringen:

Bild: Michael Kazarnowicz

Detta inspirerade mig, så för att anknyta till att villkoren gällande hälsenerupturer nyligen förbättrats i olycksfallsförsäkringen så tänkte jag presentera Filosoruptur, den försäkringsfilosoferande hälseneskadan (där det bör noteras att Filosoruptur är en smula överambitiös i sin uppenbart fullständiga ruptur – olycksfallsförsäkringen ersätter ju numer även ifall bara en del av hälsenan går av):

Gravidförsäkringen är, som tidigare konstaterat, tydligen värd att göra spamreklam för, vilket eventuellt skulle kunna bero på att den är en smula förbisedd i den allmänna debatten. Synd vore detta, då det definitivt är en försäkring värd att känna till – inte nog med att den finns i en helt kostnadsfri variant, den utökade varianten ersätter så vardagliga händelser som foglossning, akut (alltså ickeplanerat) kejsarsnitt och sjukhusvistelse efter förlossningen (alltså exempelvis BB-vistelse). Tecknar man sedan vår barnförsäkring så gäller den utan karens ifall man har en gällande utökad gravidförsäkring.

Filosoruptur alluderar här tydligt till den sydafrikanske löparen Oscar Pistorius, som har svårt att få vara med i tävlingar då han anses ha för stor fördel av att ha genomgått en dubbel benamputation. På det återkommande temat teknisk utveckling (1, 2, 3) så kan det här exempelvis jämföras med att sonen till USA:s dåvarande vicepresident 1924 avled i sviterna efter skavsår från en tennismatch.

Begreppet invaliditet finns i vår barnförsäkring, olycksfallsförsäkring och studerandeförsäkring, och definieras enligt villkoren (pdf) enligt följande (sidan 27):

Med medicinsk invaliditet menas ett tillstånd med bestående nedsättning

av kroppsfunktionen.

Och sidan 62:

Med ekonomisk invaliditet menas en bestående nedsättning av

arbetsförmågan.

Ovanstående citat tål dock uppenbarligen att förtydligas en smula, och jag kommer därför att återkomma på temat framöver.

Frågeställningen här skulle kunna sägas bottna i Bootleggers and Baptists-fenomenet, där alltså aktörer med rakt motsatta mål enas i sakfrågan. Önskan om att teckna livförsäkring kan bottna i såväl aktiva förväntningar om ett långt, stabilt och hälsosamt förhållande tillsammans som i den diametrala motsatsen. Frågan blir för oss på Lärarförsäkringar dessutom ytterligare lite mer aktuell då man hos oss kan teckna livförsäkring åt medförsäkrad utan hälsoprövning under den kostnadsfria perioden efter en automatanslutning. Vårt grundtips här är ändå definitivt att betrakta det som ett sunt inslag i förhållandet att dryfta livförsäkringar.

Och skulle någon undra så har självfallet även den gode Philosoraptor sina funderingar på försäkringstemat – bilden från I Can Has Cheezburger?:

Så skulle du ha liknande försäkringsbryderier, eller exempelvis vilja se över ditt försäkringsinnehav, så är det bara att du kontaktar oss på 0771-21 09 09 eller info@lararforsakringar.se, så ska vi hjälpa dig med det.

Skrivet av

Martin Strömberg

2012-09-28
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *