Fler och fler tecknar sjukvårdsförsäkring


Under förra året, 2017, ökade antalet sjukvårdsförsäkringar med 5,2 procent, vilket motsvarar nästan 32 000 försäkringar. Detta enligt statistik från branschorganisationen Svensk Försäkring. Fler och fler väljer alltså att teckna sjukvårdsförsäkring, en produkt som även Lärarförsäkringar erbjuder till medlemmarna i Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund.

Gruppförsäkringarna, såsom Lärarförsäkringars sjukvårdsförsäkring ökade mest, med 20 000 försäkringar, vilket motsvarar en ökning med nästan 10 procent. De arbetsgivarbetalda försäkringarna ökade i sin tur med omkring 13 000 försäkringar, en utveckling på knappt 4 procent. Utvecklingstakterna är i linje med trenden att gruppförsäkringarna allmänt ökar snabbare än de arbetsgivarbetalda försäkringarna.

Under 2017 hade 13 procent, eller omkring 640 000 personer, av antalet sysselsatta personer i åldern 16-64 år en sjukvårdsförsäkring. Vanligast är försäkringar som arbetsgivaren betalar. De arbetsgivarbetalda försäkringarna betalas av arbetsgivaren för den enskildes räkning och omfattar normalt alla anställda på arbetsplatsen. Näst vanligast är gruppförsäkringar som exempelvis tecknas via det fack-/yrkesförbund som man tillhör. Allt fler fackförbund och andra organisationer erbjuder i dag sjukvårdsförsäkring till sina medlemmar. Individuellt betalda försäkringar är minst vanliga.

Lärarförsäkringars sjukvårdsförsäkring
Vår sjukvårdsförsäkring är ett bra komplement till den offentliga vården. Du undviker onödigt lidande och oro och kan istället ägna mer kvalitetstid åt nära och kära. Att slippa hamna i vårdkö till specialist eller operation och alltid ha tillgång till kvalificerad sjukvårdsrådgivning ökar också dina möjligheter att fortare komma tillbaka till arbetet.
Läs mer om Lärarförsäkringars sjukvårdsförsäkring

Skrivet av

Paul Karjus

2018-09-04
 

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

5 kommentarer

 • Monica Jernström says:

  Vad jag blir besviken. Sluta gå med i “jag först-tåget” och börja istället verka för en allmän försäkring som är tillräcklig. Det behövs mer solidaritet inte mindre, vilket jag tycker erbjudandet om en “egen” sjukförsäkring är.

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Monica! Tråkigt att du känner dig besviken. Här kan du läsa mer om hur vi resonerade när vi införde sjukvårdsförsäkringen: https://lararforsakringarbloggen.se/6280/

 • Gun Ek says:

  Jag håller fullständigt med Monica Jernström!

  Svaret från Lärarförsäkringar är unket av den enkla anledningen att vi betalar så pass mycket skatt och enligt den socialdemokratiska rödgröna sörjan går Sverige bra, vilket naturligtvis bara är ren och skär lögn.

  Lärarförbundet i sig har också visat sig vara högst politiskt lobbad. Jag kommer därför att starkt överväga att lämna Lärarförbundet och därmed stryka på foten vad gäller mina försäkringar!

 • Hej jag vill omgående teckna sjuvårdsförsäkring hos er på lärarförbundet

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Firozeh! Här kan du läsa mer om sjukvårdsförsäkringen samt teckna den: https://www.lararforsakringar.se/forsakringar/sjukvardsforsakring/ Du kan även kontakta vår kundservice på 0771-21 09 09 för mer information.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *