God Jul och tack för i år!

Nu är det här året snart till ända och jag vill passa på att tacka alla er medlemmar som har gett oss förtroendet att ta hand om era försäkringar och er pension.

Du som arbetar i skolan har ett viktigt jobb, kanske världens viktigaste. Vår uppgift på Lärarförsäkringar är att bidra till den trygghet som du behöver för att kunna göra det som du gör allra bäst – att ta hand om våra barn och ungdomar, fylla dem med färdigheter och utveckla deras förmågor, inspirera dem att lära sig nya saker och rusta dem för livet.

Vi strävar därför efter att göra ditt försäkringsliv så enkelt som möjligt. Det är därför som alla nya yrkesaktiva medlemmar erbjuds ett grundskydd av försäkringar, och det är därför som vi emellanåt tipsar dig om någon ytterligare försäkring som vi tror att du behöver just där du befinner dig i livet.

Under året som har gått har vi arbetat en hel del med att förenkla våra erbjudanden ytterligare. Vi har skapat nya hemförsäkringspaket för dig som bor i bostadsrätt. Vi har börjat med information om försäkringar och pension online för att du som ska ha samma möjlighet att delta oavsett var i landet du bor. Vi har även förenklat och gjort vår individuella pensions-och sparanderådgivning ännu tillgängligare. Bara för att nämna några exempel.

Vad händer under 2018?

Nästa år fortsätter vi på samma spår. I januari lanserar vi en ny webbplats som med inloggning via BankID och nya funktioner gör det enklare för dig att se vilket försäkringsskydd du har och vad du kan behöva komplettera med. Framåt våren så kan du som har en elektronisk brevlåda få dina brev från oss direkt i telefonen eller datorn. Överlag satsar vi på att göra vår service och våra erbjudanden enklare och tillgängligare i flera kanaler.

Under nästa år ser vi också mycket fram emot att få möta alla er djurägare när vi från årsskiftet även kan försäkra hundar, katter och smådjur.

Rehabilitering av utmattade lärare

Att ha bra försäkringar som ger ersättning utan krångel om något händer är en trygghet. Men helst vill vi inte att du ska behöva använda din försäkring, för det betyder ju att du har råkat ut för något tråkigt.

Många lärare har under de senaste åren drabbats av psykiska diagnoser, som utmattningssyndrom. Det har oroat oss. Vi har sett det i sjukförsäkringen och flera lärare som jag har träffat, både under min tid på Lärarförsäkringar och innan dess, har drabbats.

För att försöka göra något åt detta samhällsproblem så startade vi ett forskningsprojekt tillsammans med Karolinska Institutet. Syftet med projektet är att hjälpa lärare som drabbats av utmattningssyndrom tillbaka till livet och arbetslivet. Med en speciellt framtagen behandlingsmetod har vi nu behandlat 60 lärare, och resultatet ser hittills väldigt lovande ut. Projektet fortsätter nästa år och förhoppningen är att resultatet både ska kunna hjälpa lärare som drabbats och kunna förebygga en fortsatt ökning av psykisk ohälsa.

Snart stänger vi för julen men i mellandagarna är vi tillbaka igen för att hjälpa dig med dina försäkrings- och pensionsfrågor. Välkommen att slå oss en signal eller titta in på webben.

Från oss alla på Lärarförsäkringar, till er alla i skolan, en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Marika Granström, vd på Lärarförsäkringar, som kommer att fira jul i de Uppländska skogarna.

Skrivet av

Fredrik Stanser

2017-12-19
 

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *