Håll hunden varm i vinter

De flesta hundar klarar både snö och kyla bra men eftersom många raser kommer från betydligt varmare breddgrader kan den kalla årstiden här i Sverige vara besvärlig. Hundar som inte har så tjock päls kan därför behöva ett bra täcke som skydd.

Även om det är kallt ute klarar de flesta hundar att gå ut på sina promenader, men om de står stilla i kylan en längre stund är det nödvändigt med ett täcke. Vår samarbetspartner Sveland Djurförsäkringar tipsar om vad som är viktigt att tänka på om du ska skaffa ett täcke till din hund.

Täcke med god rörlighet
När hunden är i vila ska man tänka på att hundtäcket går ner ordentligt över viktiga muskelgrupper som låren och rumpan. Även när det regnar ute är det bra att använda täcke på hunden eftersom hundar kan bli väldigt kalla när de blir blöta. Tänk också på att införskaffa ett täcke som har en god rörlighet så att hunden inte blir hämmad i sina rörelser på promenaden.

Redan vid noll grader kan hunden behöva extra skydd
Kylan tar energi från en del hundar och är det dessutom mycket snö kan hunden bli av med ännu mer energi. Hundraser som till exempel whippet, chihuahua eller italiensk vinthund kan därför behöva ett täcke som skydd. Vid sträng kyla hämmas blodcirkulationen i vissa kroppsdelar som öronen, svanstippen och pungen. Korthåriga hundar tål inte att stå ute i kylan för lång stund, eftersom de har dålig cirkulation och lätt blir kalla om benen. Även valpar, unghundar och äldre hundar behöver mer skydd mot kyla. Redan när temperaturen ligger runt noll grader kan det vara läge att hjälpa just dessa hundar att hålla värmen.

Glöm inte reflex till både dig och din fyrbenta vän! Här kan du läsa tips på hur ni kan bli mer synliga i mörkret.

Skrivet av

Sandra Wik

2019-10-22
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *