Ingen skattesänkning för pensionärer nästa år

Det blir ingen skattesänkning för pensionärer nästa år. Istället kommer skattesänkningar som bättre anses stimulera dagens ekonomiska situation att prioriteras. Framtida skattesänkningar för pensionärer kommer på nytt att tas upp i regeringens budgetförhandlingar inför 2013 och 2014.

De pensionärer som har lägst inkomst kommer dock att få höjda bostadstillägg under 2012. Läs mer om hur du ansöker om bostadsrättstillägg på Pensionsmyndighetens hemsida.

Trots uteblivna skattesänkningar för pensionärer blir det ändå en höjning av pensionerna under nästa år. Detta på grund av den omräkning av inkomstpensionen som är aktuell inför varje nytt år. Inför år 2012 medför omräkningen att inkomstpensionerna kommer att höjas med 3,5 %. För en pensionär med 12 000 kr i månaden i inkomstpension blir detta en höjning med 420 kr i månaden. 

Om du närmar dig pensionen och vill ta reda på hur mycket du kommer att få i pension så rekommenderas ett besök på minpension.se. Du kan också läsa mer om vad det är bra att tänka på inför din pensionering på vår hemsida. Bra att känna till är också att Pensionsmyndigheten arrangerar informationsträffar för dig som närmar sig pensionen. Läs mer om när Pensionsmyndigheten besöker din stad på deras hemsida

 

Skrivet av

Therese Fredriksson

2011-09-09
 

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *