Kan man ha flera försäkringar?


En vanlig fråga vi får är om man kan ha flera försäkringar av samma sort, det vill säga, om man t.ex. kan få ersättning från mer än en hemförsäkring eller om man då automatiskt blir dubbelförsäkrad.

De flesta av våra försäkringar kan ge ersättning till viss del även om man har flera. Några exempel är Livförsäkringen som betalas ut vid dödsfall oavsett hur många livförsäkringar den avlidne haft och olycksfallsförsäkringen som ger ersättning vid invaliditet, alltså bestående skador genom olycksfall, men inte vid kostnadsersättningar som ersättning för medicin, transporter osv. Barnförsäkringen fungerar på samma sätt och ger ersättning vid invaliditet men inte vid kostnadsersättning.

Hemförsäkringen däremot ger aldrig ersättning dubbelt, så där är det viktigt att se över sitt skydd så man inte råkar vara dubbelförsäkrad genom att ha fler än en hemförsäkring på samma adress.

Skrivet av

Paul Karjus

2009-11-24
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

2 kommentarer

  • Hjördis Frid says:

    Min man har livförsäkring i två bolag en i
    Min framtid och en i SPF Seniorerna, kan man vid dödsfall få ersättning från bägge försäkringarna?

    Med vänlig hälsning Hjördis Frid

  • Lärarförsäkringar skriver:

    Hej Hjördis! Vad det gäller Lärarförsäkringars livförsäkringar så utfaller ersättning även om man har ytterligare livförsäkringar i annat bolag. Vi kan dock inte svara säkert på vad som gäller i andra bolag, utan där rekommenderar vi att du kontaktar SPF samt Min Framtid för att höra om deras villkor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *