Köpa valp


Har du bestämt dig för att skaffa valp? Så roligt! För att du och din nya bästa vän ska få bra förutsättningar för ett härligt liv tillsammans har vi samlat några tips från vår samarbetspartner Sveland Djurförsäkringar.

Välj ras med omsorg
Att välja en ras som passar dig och din aktivitetsnivå är viktigt. Fundera noggrant över vad du vill göra med din hund och hur ditt liv ser ut. Hur mycket tid är du beredd att lägga på pälsvård, aktivering och motion? Vad är rasen avlad för? Ska du ha en stor eller liten hund? Vilka sjukdomar finns inom rasen? Hur är rasens mentalitet?

Läs på
Läs på om den ras eller blandras du bestämmer dig för. Kontakta uppfödare eller personer som du vet har rasen i fråga och ställ dina frågor. Att läsa böcker och artiklar om hunduppfostran, hundars beteende och behov är också viktigt för att få en bra start med din hund.

Köp bara från seriösa uppfödare/organisationer
Det är viktigt att du noggrant kontrollerar personen eller organisationen du köper din hund från. Kräv att få komma dit och hälsa på samt att få träffa hunden innan ett köp genomförs. Innan du får hem din valp ska den veterinärbesiktigas och chipmärkas. Det gäller också om du övertar en vuxen hund. I båda fallen ska du även teckna ett avtal med uppfödaren, organisationen eller föregående ägare och registrera hunden på Jordbruksverket.

Avsätt tid
Det är omtumlande för många hundar att komma till ett helt nytt hem vilket kan skapa stress och osäkerhet. Avsätt därför tid till att vara med din nya familjemedlem, låt hunden ta sin tid att bo in sig, hitta nya rutiner tillsammans och lär känna varandra i er egen takt.

Glöm inte att överta eller teckna en ny försäkring med ett bra skydd till din hund!
Här kan du läsa om Lärarförsäkringars hundförsäkring som finns i tre varianter – Hundförsäkring Bas, Mellan eller Stor.

Mer tips hittar du på Sveland Djurförsäkringars hemsida.

Skrivet av

Sandra Wik

2019-05-07
 

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *