Långt kvar till kvinnor tjänar som männen

Idag presenterades siffror som visar att det kan dröja 100 år innan kvinnors löner kommer ikapp männens. Eftersom det är det vi tjänar under våra yrkesverksamma år som huvudsakligen ligger till grund för det vi en dag ska få i pension påverkas naturligtvis också pensionen av aktuella löneskillnader. Det är viktigt att var och en tar ansvar för de delar av den framtida pensionen som går att påverka.

Alla behöver se över prognosen för sin pension så att storleken på pensionen inte blir en chock när det är för sent att göra något åt den. Du kan enkelt ta fram en prognos på minpension.se.

Det är viktigt att ta ett helhetsgrepp runt sin ekonomiska situation för att se om det finns några kronor som varje månad kan och behöver avsättas till ett sparande. Vid en rådgivning hos oss hjälper vi dig att se över ditt behov av pensionssparande samt buffert- och målsparande. Boka en rådgivning på vår hemsida.

Alla bör känna till och ha gjort ett medvetet val för hur tjänstepensionen placeras, detta eftersom tjänstepensionen utgör en betydelsefull del av det totala pensionssparandet. Ring oss om du vill veta mer om din tjänstepension eller om Lärarfonder där du som är kommunalt anställd lärare kan välja att placera din tjänstepension. På torsdag firas tjänstepensionens dag – passa på och lär dig mer om tjänstepensionen just denna dag!

Skrivet av

Therese Fredriksson

2012-09-25
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *