Ny kommunal anställning? Missa inte årets viktigaste pensionsval!


Nu är det dags att välja vem som ska förvalta dina tjänstepensionspengar för nästa år. Din arbetsgivare betalar in motsvarande 4,5 procent av lönen till din tjänstepension. Tjänar du 30 000 kr/mån så blir det ca 16 000 kr/år. Det enda du behöver göra är att välja vem som ska ta hand om dina pengar.

Om du har en ny kommunal anställning så kanske du tidigare under året fått en valblankett hemskickad där du kan göra ditt val. Du kan även logga in på din valcentral, antingen Pensionsvalet.se eller Valcentralen.se och göra ditt val eller ändra ett tidigare val.

Lärarfonder – för dig som är lärare
Lärarfonder är lärarnas och andra pedagogers pensionsfonder. Lärarfonder startades av Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund för att ge dig som medlem möjlighet till förmånligt pensionssparande med låga avgifter och bra förvaltning. Samtliga Lärarfonder är så kallade hållbara fonder, vilket innebär att placeringarna görs med ett etiskt och hållbart perspektiv. Eftersom Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund sitter i Lärarfonders samverkansråd har du som medlem inflytande över hur din pension förvaltas. Gör ditt viktiga långsiktiga tjänstepensionsval nu. Vill du senare välja om så är det möjligt.

Det är enkelt att välja Lärarfonder för tjänstepensionen. Den inbetalning du får av arbetsgivaren placeras automatiskt i en fond som är anpassad efter din ålder. Fonderna är olika sammansatta beroende på hur lång tid du har kvar till pension. Du kan om du vill välja senare om du vill ligga kvar eller byta till en fond med större eller mindre risk. Mer information om Lärarfonder hittar du på www.lararforsakringar.se.

Välj Lärarfonder och stöd Cancerfonden
Ditt val kan betyda mycket både för dig själv och för andra. För varje medlem som väljer Lärarfonder innan 31 december 2018 så skänker vi 10 kr till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Lärarförsäkringar kan även hjälpa dig att spara till pensionen och att se över hela din pensionssituation. Rådgivningen är en del av dina fackliga medlemsförmåner och du bokar enkelt direkt på vår webbplats www.lararforsakringar.se.

Så här gör du för att välja Lärarfonder:
➊ Logga in med BankID på din valcentral, Pensionsvalet.se eller Valcentralen.se.
➋ Gör ditt nyval genom att markera Lärarfonder.
➌ Signera. Klart.
➍ Om du väljer via pappersblankett: kryssa Lärafonder på valblanketten från din
valcentral. Posta blanketten från din valcentral i god tid innan den 31 december.

Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert
att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Börja pensionsspara
Lärarförsäkringar kan även hjälpa dig att spara till pensionen och att se över hela din pensionssituation. Rådgivningen är en del av dina fackliga medlemsförmåner och du bokar enkelt direkt på vår webbplats www.lararforsakringar.se/bokatid. Rådgivningen sker på telefon och tar ca 45 minuter.

Skrivet av

Paul Karjus

2018-12-11
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *