Ny Skolvärlden från nästa år

Lärarnas Riksförbunds tidning Skolvärlden börjar om i ny regi. Från och med nästa år kommer Forma Publishing Group att producera Skolvärlden och den 21 januari kommer det första numret av den nya tidningen i form att ett månadsmagasin. I ett pressmeddelande säger LR:s ordförande Metta Fjelkner:

“Med den nya Skolvärlden får vi en tidning som ska vara ledare för den fackliga utvecklingen, samt spjutspetsen inom den skol- och utbildningspolitiska debatten. Våra medlemmar kommer att få såväl kvalificerad fördjupning som dagsfärska nyheter och analyser. Vi är också mycket nöjda med att redaktionen har några av landets bästa journalister knutna till sig, med kunskap om såväl journalistik som sociala medier.”

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare för nya Skolvärlden samt webbplatsen blir Jane af Sandeberg som tidigare bland annat varit ansvarig för tre olika fackliga tidskrifter. Så här beskriver hon den nya Skolvärlden:

“Vi har ett tydlig uppdrag som går ut på att stötta lärarna i deras vardag genom att kombinera djupa reportage med klarspråk om var brister finns och vilka förändringar som krävs. Vi ska visa på goda exempel och vara ute i lärarrummen och lyssna på lärarna. Att också granska skolpolitiken i riksdag och regering blir en viktig del i arbetet.”

Mer information
Hela pressmeddelandet

Skrivet av

Paul Karjus

2009-11-19
 

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *