Ny upphandling av hem- och villaförsäkringarna

En av Lärarförsäkringars uppgifter är att se till så att du som medlem i Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund har så förmånliga medlemsförsäkringar som möjligt, både när det gäller pris och innehåll.

Lärarförsäkringar är inget försäkringsbolag utan upphandlar och förmedlar de bästa försäkringarna som finns på marknaden för dig och dina kollegor. Idag är Folksam, Trygg-Hansa och Förenade Liv försäkringsgivare i de olika medlemsförsäkringarna, men vi är inte bundna till dessa bolag.

För att säkerställa att dina medlemsförsäkringar fortsätter att vara så förmånliga som möjligt upphandlar vi med jämna mellanrum försäkringarna på nytt. Ibland är de befintliga försäkringarna fortfarande de bästa, ibland kan en annan försäkringsgivare erbjuda ett bättre och mer prisvärt alternativ.

Under våren 2014 kommer vi att upphandla hemförsäkringen med tilläggsförsäkringar som resklar och borätt samt villa- och fritidshusförsäkring. I upphandlingen tittar vi också på möjligheten att komplettera med försäkringar som vi inte erbjuder idag, till exempel försäkringar för bil, båt och husdjur.

Vi återkommer löpande med mer information.

Skrivet av

Fredrik Stanser

2014-01-18
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

10 kommentarer

 • ulla östberg says:

  Jag hoppas att ni verkligen väljer de bästa. Jag hade hemförsäkring genom Lärarförsäkringar och då anlitade ni Folksam. När jag råkade ut för en olycka var de inte till stor hjälp. Andra som också kontaktade sina försäkringsbolag vid det tillfället fick mycket bättre ersättning. De hade TryggHansa och if. Man får vad man betalar!

  Jag sa då upp försäkringen genom Lärarförsäkringar.

 • Antonio Lopez says:

  Hej!
  När jag hade en olycka fick inte så stor hjälp .då hade jag Folksam.

 • Rickard Wirdelöv says:

  Hej!
  Jag har försäkringar genom Lärarförsäkringar sedan flera år tillbaka och min uppfattning är jag har tjänat många tusenlappar pga lägre premie än andra bolag, samtidigt som jag alltid blivit nöjd med ersättningen. Jag ser fram emot att jämföra kostnad och villkor på de kommande nya försäkringarna. Kanske jag flyttar över dem till Lärarförsäkringar. Vi får se ….

 • Barbara Bienkowska says:

  Jag skulle vilja ha ett annat försäkringsbolag än Folksam. Folksam hjälper väldigt sällan och erbjuder en liten ersättning. Jag funderar att säga upp mig om vi ska ha Folksam som försäkringsbolag.

 • Jan-Erik Carlsson says:

  Jag har haft haveri på min luftvärmepump. Folksam följer inte sina egna villkor utan ger sämre ersättning. Jag skall byta bolag när perioden tar slut.

 • Jan-Erik Carlsson says:

  Perioden står för avtalsperioden

 • Thomas Jungersten says:

  Till Ulla Österberg:

  Det spelar ingen roll vilket försäkringsbolag det gäller. De är lika kålsupare allihopa och samarbetar.

  Jag har allt genom Folksam och de har bemött mig bra när jag behövt använda dem.

  När det gäller olycksfall exempelvis via trafikförsäkringen så är alla försäkringsbolag fruktansvärda att ha göra med. Många har fått sin ersättning indragen och den skadedrabbade måste stämma dem inför domstol som dömer till bolagens fördel som resulterar i att den skadedrabbade får betala rättegångskostnaderna som oftast inte understiger 800 000 kronor. Och det gäller samtliga bolag

 • Christina Josefsson says:

  Har bara positiva erfarenheter av Folksam. Trevligt bemötande i de flesta fall.Men när det gäller att få ersättning från försäkringsbolag generellt, så finns det allt som oftast en hel massa finstilta regler som gör det näst intill omöjligt att uppfylla kriterierna.
  M a o tänker jag att det trots allt inte är så tokigt att Lärarförbundet förhandlar fram lite bättre priser och villkor för sina medlemmar.

 • Lennart Modig says:

  Jättebra att ni kollar försäkringarna med en ny upphandling. Villkoren förändras ju ständigt och det känns tryggt att ha facket som förmedlare. När man kollar själv med försäkringsbolagen blir det ett enormt jobb, och många olika villkor att förstå skillnaden på. Varje försäkring tenderar ju att bli dyrare varje år dessutom.

 • Lottie Lundström Ruther says:

  Jag hoppas ni behåller Folksam som har bemött mig fantastiskt bra när jag behövt hjälp. Har tidigare haft Trygg Hansa som var mycket dyrare och rent ut sagt oförskämda när vi hade inbrott i vår sommarstuga. Bra om man kan få fler försäkringar genom Lärarförsäkringar.
  Aldrig med Trygg Hansa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *