Om att önska

Ett visdomsord är att man ska vara försiktig med vad man önskar sig, ty önskan kan bli sann. Och mycket riktigt så dröjde det blott en dag efter inlägget om skadekoder för rymdfarkoster innan Nasa vässade teleskopen – från BBC:

A five tonne, 20-year-old satellite has fallen out of orbit and is expected to crash somewhere on Earth on or around 24 September, according to Nasa.

Nasa anger att det mesta av satelliten kommer att brinna upp innan den når jorden, men att risken att satelliten ska kosta något liv är 1 på 3200 – vilket ändå bör kunna klassas i samma härad som såväl hajar som brödrostar och godisautomater. Åtminstone enligt min sökning i databasen som refererades i det tidigare inlägget så är ‘spacecraft’ det närmsta man kommer en satellit, så det finns faktiskt en reell risk att någon rapporterar in en skada i V954-spektrat redan under den kommande veckan.

Det bör även påpekas att återkommande bloggreferensen Homer Simpson (länkar till tidigare Homer-inlägg i slutet av inlägget) närmast ordagrant sagt vad Nasa säger ovan, i avsnittet Bart’s Comet, då alla andra är i full panik över komethotet – från Anvari.org:

What’s everyone so worked up about? So there’s a comet. Big deal. It’ll burn up in our atmosphere, and whatever’s left will be no bigger than a chihuahua’s head.

Homer får sedan fullständigt rätt i sin gissning, där för övrigt det enda som förstörs av kometen är stadens enda katastrofbunker – från IMDB:

Bart: What’s really amazing is this is exactly what Dad said would happen!
Lisa: Yeah, Dad was right!
Homer: I know, kids, I’m scared too!

Så ta det alltså alldeles lugnt – när såväl Nasa som Homer Simpson tar lätt på något så är det ett gott tecken att allt verkligen är lugnt. Men skulle du träffas av satelliten och inneha vår olycksfallsförsäkring så rekommenderar jag att du omgående ringer oss på 0771-21 09 09, så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt skadereglerare.

Och skulle det vara så att du i nuläget saknar vår olycksfallsförsäkring så rekommenderar jag att du ringer oss och tecknar en sådan – den kostar bara mellan 26 och 34 kronor per månad att teckna, tecknas helt utan hälsoprövning och skyddar vid samtliga aktiviteter, och det går dessutom att medförsäkra sambo/motsvarande i den.

Tidigare inlägg med Homer Simpson:

Homer Simpsons möte med hälsoprövning

Ned Flanders och Homer Simpson om försäkringar

Skrivet av

Martin Strömberg

2011-09-18
 

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

3 Trackbacks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *