På gång: Årsbesked för din allmänna pension

Under februari eller mars kommer ditt orange kuvert som innehåller ett årsbesked från Pensionsmyndigheten. Om du har valt att ta emot informationen digitalt kommer den skickas till din digitala brevlåda. I kuvertet kan du bland annat se hur mycket du hittills har tjänat ihop till din allmänna pension.

Kom ihåg att ditt orange kuvert endast innehåller information om den allmänna pensionen. Din tjänstepension och eventuellt eget sparande finns inte med där. Har du frågor eller vill veta mer om hela din pension kan du boka en rådgivning. Rådgivningen är en del av din medlemsservice och sker via telefon med en av våra certifierade rådgivare eller kunniga pensionsplanerare.

Se upp för bedragare
I samband med utskicket av det orange kuvertet varnar Pensionsmyndigheten för bedrägerier. Var uppmärksam och tänk till exempel på att Pensionsmyndigheten aldrig ringer upp och erbjuder hjälp med ditt orange kuvert utan att du själv har bett om det. Mer information om vad du kan tänka på för att undvika att bli lurad hittar du här.

Mer information
Se alla pensionspengar samlat på ett ställe, minpension.se
Orange kuvert, pensionsmyndigheten.se
Boka en kostnadsfri rådgivning här

Skrivet av

Sandra Wik

2021-02-04
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *