Pension är en sång!

Den stora majoriteten tycks tycka att det är lite jobbigt att tänka på pension. Ni vet: välja, planera, spara, hålla koll… Det här är till er alla!

Det här inlägget handlar om ett (kanske desperat) försök att lätta upp det tunga ämnet. Det handlar om pension i välkända låttexter! Försök gärna gissa vilka artisterna är! Facit finns längst ner om det skulle behövas…

Arenor, musikaler, dansbanor
En svensk superstjärna och rockpoet (1) sjunger ”Jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än”. Det är så hoppfullt. Mycket bra kan hända under livet, men allt det bästa behöver inte ha hänt än. Livet har något kvar i rockärmen även till pensionsdagar!

En skådespelare och musikalartist (2) påstår ”Vår bästa tid är nu!”. En välbehövlig påminnelse om att leva i nuet. Även när man blir gammal ska man inte fastna i minnen och det som varit. Livet är här och nu oavsett ålder.

Och då kommer jag osökt att tänka på det där dansbandet (3) som svänger med ”Låt dom sista ljuva åren bli dom bästa i ditt liv!” Det är väl klart att dom sjunger om pensionärslivet! Så skönt det ska bli efter all stress.

Förort och småstad
En svensk rappare (4) uppmanar till att ”Vi måste sakta ner, gå ner i varv, vi lever i ett kaos, så unna dig en paus.” Helt rätt, kanske gå ner lite i arbetstid innan heltidspension?

Kanske man helt enkelt ska göra som en av våra mest berömda låtskrivare och hans gamla band (5): ”Gå och fiska.” Och här kommer den där rockpoeten (6) igen: ”Säg aldrig förbi, säg att du är fri till slut!” Som pensionär är man ju det, fri, ut och fiska när man vill!

Även i England
Bandet (7) som revolutionerade musiken och hårmodet undrade för länge sen ”Will you still need me, will you still feed me, when I’m 64?” Kanske var ungdomsidolerna lite oroliga inför åldrandet?

Vi tar en till på engelska, bara för att den här har hörts så mycket de sista åren. En otroligt populär kille (8) sjunger om trofast kärlek genom åren: ”Darling I’ll be loving you when we’re seventy. ‘Cause honey your soul can never grow old, it’s evergreen.”

Livslust
Och avslutningsvis, till minne av en av dom mest folkkära i Sverige, kvinnan (9) med höga klackar, dinglande örhängen och vem-bryr-sig-om-ålder-attityd: ”Leva livet, nu ska jag leva livet! Ja, leva livet, ja, leva livet…!”

Ha en härlig sommar! Jag utmanar er att hitta mera sånger om pension! Skriv gärna i kommentars­fältet!

FACIT
(1) Håkan Hellström: Du är snart där
(2) Jan Malmsjö ur musikalen La Cage au Folles: Vår bästa tid är nu!
(3) Lasse Stefanz med Christina Lindberg: De sista ljuva åren
(4) Kaliffa: Sakta ner
(5) Per Gessle/Gyllene Tider: Gå och fiska
(6) Håkan Hellström: Fri till slut
(7) Beatles: When I’m Sixty Four
(8) Ed Sheeran: Thinking out loud
(9) Lill-Babs: Leva livet

Skrivet av

Rita Roos

2018-06-19
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

2 kommentarer

  • Fint, det fick mig att även tänka på John Lennons: Grow old with me

  • Lärarförsäkringar skriver:

    Visst är den bra! Och tänk vad alla dessa artister ändå har haft tankar kring hur livet kommer att se ut sen… Dom kanske inte direkt formulerade det som att ”sen när jag är pensionär”, men alla vill ju ändå leva länge och bli gamla. Och ha det bra då, också!
    Sommar & sol! Hälsningar Rita

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *