Reflex- en billig livförsäkring!

I dessa mörka hösttider så tipsar tidningen arbetarbladet om reflexanvändning och lite olika sätt att testa så att reflexen verkligen fungerar som den ska.

“Nu är det mörkt både när vi går till jobb/skola och när vi är på väg hem.

Reflexen är en billig livförsäkring för både barn och vuxna, både på landet och i stan. Ljusen från gatubelysningen räcker inte för att man ska synas under tidiga morgnar – reflexen är jätteviktig!

Reflexen är en säkerhetsprodukt och får inte inge falsk säkerhet. Därför är det viktigt att den verkligen fungerar. Ta dina gamla reflexer och jämför med en ny genom lysa på dem med en ficklampa. Syns den gamla reflexen sämre är det dags att kasta den!”

Sandvikens kommun skriver i sin tur på sin webbplats att risken för att dödas i trafiken är tre gånger så stor i mörker som i dagsljus. Med reflexer syns du på 125 meters håll medans du utan reflex syns först när bilen är 25-30 meter ifrån dig. Reflexen du använder bör vara minst 15 kvadratcentimeter stor och CE-märkt samt bytas vartannat eller vart tredje år. Skulle olyckan vara framme så är det förstås också viktigt att vara olycksfallsförsäkrad. Mer information finner du via länkarna.

Hela artikeln på arbetarbladets hemsida
Om Lärarförsäkringars olycksfallsförsäkring

Skrivet av

Paul Karjus

2009-11-23
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *