Rosa kuvertet 2015

Rosa-kuvertet-515x364

I november får alla medlemmar i Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund som fått en ny kommunal anställning under 2015 ett rosa kuvert från Lärarförsäkringar. De har nu nämligen möjlighet att göra ett val för sin tjänstepension.

Med det rosa kuvertet vill vi uppmärksamma att tjänstepensionen kommer att utgöra en stor del av din framtida pension. Din arbetsgivare betalar årligen in ca 15 000 kr till din tjänstepension. Allt du behöver göra är att välja vem som ska förvalta dina tjänstepensionspengar.

Vi vill med det rosa kuvertet också berätta om Lärarfonder. Som lärare kan du välja Lärarfonder för din tjänstepension. Genom Lärarfonder kan Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund erbjuda medlemmarna ett av marknadens bästa alternativ genom bland annat låga avgifter och god förvaltning. Utöver de tre entréfonderna finns ett pluskoncept som är bra för dig som inte själv vill vara aktiv utan istället vill att risken i placeringen anpassas automatiskt utifrån din ålder. Eftersom förbunden sitter i Lärarfonders samverkansgrupp har du inflytande över hur din pension förvaltas.

Om du inte redan har fått ett utskick från din valcentral så kommer det inom kort. Utskicket innehåller allt du behöver för att göra årets viktigaste val.

Om du vill välja Lärarfonder
Om du vill välja någon av lärarfonderna för din tjänstepension, eller om du vill veta mer, kan du ringa vår kundtjänst 0771-21 09 09 så hjälper vi dig. Du kan även enkelt beställa hem blanketter direkt via vår hemsida genom att fylla i e-post och personnummer direkt på Lärarförsäkringars hemsida.
Beställ blanketter ›

Om du är privat eller statligt anställd lärare
Tillhör du ett annat avtalsområde än det kommunala, som till exempel privat eller statligt anställd, så kan du få hjälp av en av våra rådgivare med ditt tjänstepensionsval. Rådgivningen är en del av din medlemsservice.
Boka rådgivning direkt via Lärarförsäkringars hemsida ›

Skrivet av

Paul Karjus

2015-11-19
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

4 kommentarer

 • michaela says:

  Jag har inte fått något rosa kuvert…?

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej!

  Vad konstigt. Om du fått en ny kommunal anställning under 2015 så borde du fått ett. Om inget dyker upp de närmaste dagarna så skicka ett mail till info@lararforsakringar.se med ditt personnummer och att du vill ha ett “Rosa kuvert” så får vi kika på det.

 • Elisabeth Thelin says:

  Jag har inte fått något rosa kuvert?

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Elisabeth! Om du fått en ny kommunal anställning under 2015 så borde du fått ett. Om inget dyker upp de närmaste dagarna så skicka ett mail till info@lararforsakringar.se med ditt personnummer och att du vill ha ett ”Rosa kuvert” så får vi kika på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *