Så många öppnar det orange kuvertet

Hur gör andra med det orange kuvertet? I en undersökning från Pensionsmyndigheten framkommer det att 4 av 5 öppnade sitt orange kuvert 2020. Majoriteten av de som öppnade kuvertet läste också innehållet. Här har vi samlat lite information som framkommit ur rapporten tillsammans med några tips som kan vara bra att tänka på.

En knapp majoritet upplevde det lätt att förstå informationen i det orange kuvertet. 53 % av dem som har läst det postala brevet och 58 % av dem som läst det orangekuvertet på pensionsmyndigheten.se upplevde att det var mycket eller ganska lätt att förstå informationen. Endast 15% respektive 6% upplevde det vara svårt.

Många har en relativt dålig uppfattning om hur stor deras pension kommer att bli
Enligt undersökningen har 4 av 10 en mycket eller ganska god uppfattning om hur stor deras pension kommer bli, men lika många har bara en viss uppfattning och 15% vet inte hur stor den blir. Även bland de som är 55 år eller äldre är det en tredjedel som bara har en viss uppfattning eller inte vet.

Ta hjälp av en expert – få bättre koll
Som en del av din medlemsservice kan vi på Lärarförsäkringar utan kostnad hjälpa dig med både pensionsrådgivning och med att planera för den dag pensionen kommer. Du kan till exempel få hjälp med en genomgång av de olika delarna i din pension eller få information om hur pensionen påverkas om du till exempel slutar arbeta i förtid.

Samtliga pensionstjänster sker via telefon med en av Lärarförsäkringars certifierade rådgivare eller kunniga pensionsplanerare. Se lediga tider och boka här.

Testa vår pensionsguide
För att få en ungefärlig uppfattning om hur din framtida pension kan komma att se ut har vi tagit fram en enkel guide där du fyller i lite uppgifter om dig själv och sedan får tips och en uppfattning om var din pension kan komma att hamna. Klicka här för att komma till pensionsguiden.

Mer läsning
Här kan du läsa mer om det orange kuvertet

Skrivet av

Sandra Wik

2021-03-08
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *