Tips: Hund i bilen när det är minusgrader

Om du av någon anledning måste lämna din hund ute i bilen en stund på vintern, finns det en del saker du behöver tänka på. Enligt Jordbruksverket får du till exempel inte lämna hunden i bilen om det är möjligt att temperaturen går under -5°C. Här har vi samlat fler tips, från vår samarbetspartner Sveland Djurförsäkringar, att tänka på.

Hundens tjocklek på pälsen, längd och ålder är några faktorer som avgör hur mycket kyla en hund klarar av. En chihuahua eller en whippet fryser lätt och kan känna obehag om temperaturen överskrider fem minusgrader. Hundar med tjockare päls klarar kyla bättre.

Kan snabbt bli nedkyld
Lämna inte hunden i bilen när du uträttar ärenden. Bilen blir snabbt kall när du har parkerat den och hunden kan bli nerkyld på ganska kort tid. Om du måste lämna hunden i bilen, tänk på att alltid lämna bilen ordentligt varm. Se även till att hunden har något varmt att ligga eller sitta på, gärna en värmereflekterande pläd. Ett hundtäcke är också ett bra extra skydd mot kylan.

Låt inte heller hunden sitta bunden utanför affären eller vara ute i trädgården ensam. Stå inte heller stilla för länge med hunden i kylan utan rör på er när ni vistas utomhus. Att sitta i kyla kan ge urinvägsproblem och frostskador.

Mer läsning
Håll hunden varm i vinter

Skrivet av

Sandra Wik

2021-02-02
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *