V9543XA

Legendariske fotbollsdomaren Tore ‘Kopparn’ Sjöberg, för övrigt förste svenske domare att arbeta i kortbyxor, jobbade även som vaktmästare på Expressen. En dag presenterade sig en man för honom som den person som det gigantiska polispådraget i Stockholm gällde. Kopparn svarade snabbt och ledigt: “Mördare till vänster” – vägen till Expressens polisredaktion – vilket även blev titeln på boken om Expressens första tid.

På liknande sätt minns jag att det sades att ishockeydomaren Johan Norrman en gång hade åkt fram till speakerbåset, sagt ett regelnummer och därefter omgående lämnat isen medan båspersonalen febrilt bläddrade i regelboken. Regelboken har sedan dess genomgått en mängd revideringar, men jag gissar att den regel som kommer närmast idag finns under 420c:

Om någon ovanlig fördröjning uppstår inom de fem sista minuterna i den första eller andra perioden, kan domaren bestämma att den ordinarie periodpausen tas omedelbart.

Vad som hade inträffat var alltså ett behov av omedelbar kroppslig tryckförändring.

Det närmaste jag har kommit något liknande är troligtvis när jag började ett korsord med att fylla i Crex crex, vilket självfallet gjordes i ensamhet.

Sådana här cool guys don’t look at explosions-tillfällen är i stort ytterst sällsynta som försäkringshandläggare, men någon dag hoppas jag få säga: “Aha, en V9543XA? Då ska jag koppla dig till en skadereglerare.” – från Boing Boing:

Skrivet av

Martin Strömberg

2011-09-16
 

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

3 Trackbacks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *