Vad är en allriskförsäkring?

Många har hört talas om allriskförsäkring, ibland även kallad drulle. Men vad innebär egentligen detta skydd och varför är det så viktigt att ha?

Allriskförsäkring, drulle och otursförsäkring är några sätt att benämna allrisk-momentet som ingår i Lärarförsäkringars Hemförsäkring mellan och Hemförsäkring stor. Allrisk gäller när du råkar ut för något som den vanliga hemförsäkringen inte ersätter. Man kan säga att allrisk hjälper till med att ersätta vid plötsliga och oförutsedda oturshändelser.

Alla kan ha otur
Utan en hemförsäkring som innehåller allrisk saknas skydd om du genom oaktsamhet skadar dina ägodelar, till exempel tappar en mobiltelefon i golvet eller vattnet, eller spiller kaffe på datorn.

Gäller för alla i hushållet
Allrisk-momentet i hemförsäkringen gäller förutom för dig för alla övriga personer som är folkbokförda på samma adress och bosatta i samma bostad som du, förutsatt att ni har gemensamt hushåll. Det vill säga dina barn och/eller maka/make eller sambo som är skrivna på adressen.

Gäller både hemma och borta
Allrisk gäller både i och utanför hemmet.

Följer med på semesterresan
Allrisk följer även med på utlandsresan. Även om du befinner dig utomlands när du exempelvis tappar telefonen i vattnet så kan allrisken ge ersättning. Har du en allrisk så ger den också ett utökat skydd för resgods, biljetter och andra värdehandlingar.

Extra tryggt med Hemförsäkring stor
I Hemförsäkring stor, som är Lärarförsäkringars mest omfattande hemförsäkring, ingår en ännu mer omfattande allrisk som heter Allrisk Extra. Den innehåller ett skydd upp till 80 000 kr. Förutom skyddet vid plötslig och oförutsedd händelse så ersätts exempelvis även borttappade kontanter upp till 3 000 kr. Allrisken i Hemförsäkring stor ger också ersättning för låsbyte vid förlust av nyckel. Du slipper dessutom åldersavdrag för hemelektronik som är yngre än fyra år. Att tänka på är att åldersavdraget dock inte gäller kamera, mobil eller bärbar musikspelare. Självrisken för Hemförsäkring stor är dessutom hälften, 900 kr, jämfört med 1 800 kr i Lärarförsäkringars övriga hemförsäkringar.

Om du saknar allrisk: teckna enkelt direkt på webben
Allrisk kan inte tecknas som ett separat tillägg utan ingår i Lärarförsäkringars Hemförsäkring mellan och Hemförsäkring stor som du enkelt tecknar direkt via vår hemsida, www.lararforsakringar.se. Där kan du även räkna ut vad det skulle kosta dig per månad.

Skrivet av

Sandra Wik

2019-01-15
 

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

4 kommentarer

 • Mona Eriksson says:

  Hej! Har inte hemförsäkring genom er. Undrar om jag kan teckna allriskförsäkring genom er? Och vad kostar det. Gick inte att logga in på sidan.
  Mvh/Mona.

 • Angie says:

  Hej!
  Jag har en hemförsäkring stor förstod jag och ingår då allriskförsäkring automatisk eller ? Vad har jag idag?
  Tack för svar och bra om ngn kan ringa upp mig 12.10 eller efter 16.40 idag.

  Tack!
  Med vänlig hälsning/Angie kwan 0700 298192

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Angie! I Hemförsäkring Stor ingår en extra omfattande allriskförsäkring. Du kan läsa mer om den på vår hemsida under “Jämför Bas, Mellan och Stor”. https://www.lararforsakringar.se/forsakringar/hemforsakring/

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Mona! Det går tyvärr inte att endast teckna allrisktillägg hos oss, utan det ingår som en del av våra produkter Hemförsäkring Mellan och Hemförsäkring Stor. Du kan läsa mer om dem samt se pris här: https://www.lararforsakringar.se/forsakringar/hemforsakring/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *