Varför du behöver en olycksfallsförsäkring


Visst kan en stukad fot göra ont, men det är inte en skada som påverkar din framtid. Andra skador kan få betydligt mer omfattande inverkan på ditt liv. Det är därför du behöver en olycksfallsförsäkring som ger dig en ekonomisk trygghet.

En olycksfallsförsäkring ger ersättning om du råkar ut för en olycksfallsskada. Alltså en kroppskada som du fått genom en så kallad plötslig, oförutsedd och yttre händelse. Om du halkar på ett löv och skadar foten är det en olycksfallsskada, men däremot inte om du får en muskelbristning när du är ute och springer. Försäkringen ersätter heller inte skador som du hade innan försäkringen tecknades. Alltså är det bra att teckna redan nu om du saknar olycksfallsförsäkring. Att ha en olycksfallsförsäkring är dessutom extra viktigt att ha om en skada du drabbats av blir bestående, så kallad invaliditet.

Vad innehåller Lärarförsäkringars olycksfallsförsäkring
Lärarförsäkringars olycksfallsförsäkring innehåller ett flertal olika ersättningar. Bland annat omfattar den de flesta tandskador orsakade av olycksfall eller ersättning om du behöver läkarvård. Om du drabbas av något riktigt allvarligt och får en bestående invaliditet så ingår så kallad invaliditetsersättning med upp till 2 miljoner kronor i ersättning i försäkringen.

Skydd utanför arbetstid
Många tänker inte på att den försäkring man har genom sin anställning sällan gäller på fritiden. Genom arbetsgivaren har du ett skydd vid olycksfall på arbetstid. Vår olycksfallsförsäkring gäller på fritiden och är en ekonomisk hjälp vid stora som små olycksfall, från benbrott och tandskador till skador som leder till bestående invaliditet. Med en egen olycksfallsförsäkring får du ett bra skydd även för tiden utanför arbetet

Kompletterar samhällets skydd
Varför behöver jag en olycksfallsförsäkring? Tar inte samhället hand om mig om jag råkar ut för ett olycksfall? Både ja och nej. Givetvis får du vård, men det är sämre med den ekonomiska kompensationen.

Gör inte undantag för riskfyllda sporter eller aktiviteter
Olycksfallsförsäkringen har inga undantag för särskilda sporter eller aktiviteter som du kan vilja ägna dig åt på fritiden.

Krisförsäkring
Olycksfallsförsäkringen innehåller också en krisförsäkring som hjälper dig om du råkar ut för en traumatisk upplevelse, som till exempel överfall, rån eller en nära anhörigs död. Krisförsäkringen gäller även vid våld i hemmet.

Vad som gäller när du inte arbetar
När du är föräldraledig, tjänstledig, arbetssökande eller pensionär gäller olycksfallsförsäkringen dygnet runt.

Så länge gäller försäkringen
Olycksfallsförsäkringen gäller t. o. m. det kalenderår du som medlem fyller 67 år.

Vem kan teckna försäkringen?
Olycksfallsförsäkring kan tecknas t. o. m. det kalenderår du som medlem fyller 67 år. Du kan även medförsäkra din livskamrat (make, registrerad partner eller sambo) oavsett medförsäkrads ålder. Hos oss tecknar du dessutom olycksfallsförsäkringen utan hälsoprövning.

Läs mer om Lärarförsäkringars olycksfallsförsäkring

 

Skrivet av

Paul Karjus

2017-09-26
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

2 kommentarer

  • Eva Hull says:

    2020-07-22. Cyklade jag 0mkull och slog mig i ansiktet. Jag fick en regel fläskläpp. Jag fick ont i mina tänder. Jag var hos tandläkaren Ekerö Folktandvård 2021-0318 på undersökning och då fick jag reda på att det inte fanns mycket liv i ena framtanden. Vi kommer att med all säkerhet att rotfylla tanden. Tandl frågade om jag har gjort en skadeanmälan. vilket jag inte gjort. Hon sa du kan göra en anmälan nu.

  • Lärarförsäkringar skriver:

    Hej Eva!
    Det bästa är att anmäla en skada så snart som möjligt och inte vänta. Du kan anmäla en skada både via telefon och direkt på webben. På vår webb under “Skadeanmälan”, https://www.lararforsakringar.se/kundservice/skadeanmalan/, får du hjälp med hur du ska göra med din anmälan.

    / Sandra, Lärarförsäkringar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *