Vår katt Sokrates blev akut sjuk och behövde opereras

Under julledigheten fick jag personligen erfara vikten av att familjens två katter, inte bara är försäkrade utan även att de är rätt försäkrade. Inför julen hade jag nämligen köpt en ny orkidé i plast för att pryda fritidshuset i Östervåla där vi skulle fira jul. Den fina blomman skulle senare visa sig ha en stor betydelse för de kommande dagarna.

Mitt under allt julmys blev vår katt Sokrates plötsligt sjuk. Han började kräkas och blev allt mer matt. Vi förstod snabbt att det var något som inte stod rätt till och åkte därför in till Universitetsdjursjukhuset i Uppsala med honom. Sokrates var så sjuk att han blev inlagd på sjukhuset och det konstaterades snart att han behövde opereras. Vi blev förstås väldigt oroliga för honom men tack och lov gick operationen bra. I Sokrates mage hittades en knopp och en liten stjälkbit från plastorkidén.

Veterinären och övrig personal hanterade situationen professionellt och med empati. Både vården och kommunikationen med oss var förstklassig. Efter två övernattningar på sjukhus och operation fick vi äntligen åka hem med honom. I dag mår Sokrates bra och är lika busig som innan händelsen.

     

Viktigt att välja försäkring med bra omfattning
Vi är tacksamma för att det hela gick bra och för att vi hade en försäkring med tillräcklig omfattning för Sokrates behandling. Kostnaderna skenade snabbt i väg men under hela sjukhusvistelsen informerade veterinären oss om hur mycket kostnaderna hade kommit upp till så att vi kunde ha kontroll. Djurförsäkringar har alltid en rörlig självrisk vilket gör att slutbeloppet har betydelse. Kostnaden för Sokrates sjukhusvistelse landade på närmare 30 000 kronor. Eftersom vi har Kattförsäkring Mellan, som innehåller en veterinärvårdsförsäkring vid sjukdom och olycksfall på 40 000 kronor, så behövde vi bara stå för självrisken.

Lärarförsäkringar erbjuder kattförsäkring i tre varianter – Kattförsäkring Bas, Mellan eller Stor – för att du ska kunna välja det skydd som passar dig och din katt bäst. Om du har möjlighet rekommenderar jag dig att välja minst Kattförsäkring Mellan då vården för våra fyrbenta vänner snabbt drar i väg kostnadsmässigt.

Även den praktiska hanteringen med Sokrates försäkring var smidig. Djursjukhuset erbjöd sig att ha direktkontakt med försäkringsgivaren Sveland Djurförsäkringar och reglera skadan med dem. Vi behövde inte vara involverade eller tänka på det mitt i all oro. När vi sedan fick fakturan från djursjukhuset innehöll den endast det belopp vi skulle betala, den fasta självrisken samt den rörliga delen. Övriga kostnader var redan direktreglerade mellan Sveland Djurförsäkringar och djursjukhuset.

Det är viktigt att du har ett försäkringsskydd för dig själv och din familj, ditt hem och dina saker men glöm inte dina älskade djur. Det finns en väl utbyggd veterinärvård i Sverige men den är dyr eftersom den, till skillnad från vård för människor, inte är subventionerad av staten. Med en försäkring för ditt djur kan du känna dig trygg om någonting skulle hända.

Marika, vd Lärarförsäkringar

Läs mer om Lärarförsäkringars kattförsäkring här.

Skrivet av

Sandra Wik

2019-03-05
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *