Vad en allriskförsäkring är och varför du bör ha en


Många har hört talas om allriskförsäkring, ibland även kallad drulle. Men vad innebär egentligen detta skydd och varför är det så viktigt att ha?

Allriskförsäkring, drulle och otursförsäkring är några sätt att benämna allrisk-momentet som ingår i Lärarförsäkringars Hemförsäkring mellan och Hemförsäkring stor. Allrisk gäller när du råkar ut för något som den vanliga hemförsäkringen inte ersätter. Man kan säga att allrisk hjälper till med att ersätta vid plötsliga och oförutsedda oturshändelser.

Alla kan ha otur
Utan en hemförsäkring som innehåller allrisk saknas skydd om du genom oaktsamhet skadar dina ägodelar, till exempel tappar en mobiltelefon i golvet eller vattnet, eller spiller kaffe på datorn.

Gäller för alla i hushållet
Allrisk-momentet i hemförsäkringen gäller förutom för dig för alla övriga personer som är folkbokförda på samma adress och bosatta i samma bostad som du, förutsatt att ni har gemensamt hushåll. Det vill säga dina barn och/eller maka/make eller sambo som är skrivna på adressen.

Både hemma och borta
Allrisk gäller både i och utanför hemmet.

Följer med på semesterresan
Allrisk följer även med på utlandsresan. Även om du befinner dig utomlands när du exempelvis tappar telefonen i vattnet så kan allrisken ge ersättning. Har du en allrisk så ger den också ett utökat skydd för resgods, biljetter och andra värdehandlingar.

Extra tryggt med Hemförsäkring stor
I Hemförsäkring stor, som är Lärarförsäkringars mest omfattande hemförsäkring, ingår en ännu mer omfattande allrisk som heter Allrisk Extra. Den innehåller ett skydd upp till 80 000 kr. Förutom skyddet vid plötslig och oförutsedd händelse så ersätts exempelvis även borttappade kontanter upp till 3 000 kr. Allrisken i Hemförsäkring stor ger också ersättning för låsbyte vid förlust av nyckel. Du slipper dessutom åldersavdrag för hemelektronik som är yngre än fyra år. Att tänka på är att åldersavdraget dock inte gäller kamera, mobil eller bärbar musikspelare. Självrisken för Hemförsäkring stor är dessutom hälften, 750 kr, jämfört med 1 500 kr i Lärarförsäkringars övriga hemförsäkringar.

Om du saknar allrisk: teckna enkelt direkt på webben eller via kundservice
Allrisk kan inte tecknas som ett separat tillägg utan ingår i Lärarförsäkringars Hemförsäkring mellan och Hemförsäkring stor som du enkelt tecknar direkt via vår hemsida. Här kan du räkna ut vad det skulle kosta dig per månad. Du kan givetvis också ringa vår kundservice för att få en prisuppgift på 0771-21 09 09 (måndag-fredag, 8-17).

Skrivet av

Paul Karjus

2018-04-24
 

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

2 kommentarer

 • Lars Nyqvist says:

  Hej!

  Täcker allriskförsäkringen (mellan) även skador på hyrbil under semester?

  Vänligen
  Lasse

 • Lärarförsäkringar skriver:

  Hej Lars,
  Nej, det finns ingen ersättning för skador på hyrbil i Hemförsäkring Mellan. Däremot finns det ett ersättningsmoment i vår Hemförsäkring Stor som innehåller självriskreducering för hyrbil. Kontakta gärna vår kundservice om du har fler frågor, 0771-21 09 09.
  / Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *