Varför en allrisk är bra att ha

Anledningarna att skaffa en hemförsäkring med så kallad allrisk, eller drulle, är flera. Vi har samlat några anledningar nedan till varför vi tycker att alla bör ha en hemförsäkring med allrisk.

Ingen ersättning för skador orsakade av oaktsamhet
Utan en hemförsäkring som innehåller allrisk saknas skydd om du genom oaktsamhet skadar dina ägodelar, till exempel tappar en mobiltelefon i golvet eller vattnet, eller spiller kaffe på datorn. Allrisk ger ersättning upp till 40 000 kr om du skadar eller förlorar en sak på grund av en plötslig och oförutsedd händelse. Både i och utanför hemmet.

Gäller alla som tillhör hushållet
Allrisk-delen av hemförsäkringen gäller självklart även alla som ingår i hushållet (dina barn, sambo och/eller maka/make som är skrivna på adressen).

Bättre skydd på semesterresan
Allrisk följer med på utlandsresan. Även om du befinner dig utomlands när du exempelvis tappar telefonen i vattnet så ger allrisk-momentet i hemförsäkringen ersättning.

Skydd även vid borttappade kontanter och hjälp med låsbyte i Allrisk Extra
I Hemförsäkring stor, som är Lärarförsäkringars mest omfattande hemförsäkring, ingår den ännu utförligare Allrisk Extra. Den innehåller ett skydd upp till 80 000 kr. Förutom skyddet vid plötslig och oförutsedd händelse så ersätts exempelvis även borttappade kontanter upp till 3 000 kr. Allrisk Extra ger också ersättning för låsbyte vid förlust av nyckel. Du slipper dessutom åldersavdrag för hemelektronik som är yngre än fyra år. Att tänka på är att åldersavdraget dock inte gäller kamera, mobil eller bärbar musikspelare. Självrisken för Hemförsäkring stor är 750 kr istället för 1 500 kr i Lärarförsäkringars övriga hemförsäkringar.

Hur du tecknar Allrisk och Allrisk Extra
Allrisk kan inte tecknas som ett separat tillägg utan ingår i Lärarförsäkringars Hemförsäkring Mellan. Den mer omfattande Allrisk Extra ingår i Lärarförsäkringars Hemförsäkring stor. Har du redan vår största hemförsäkring har du alltså vårt mest omfattade skydd redan idag. Har du inte Hemförsäkring Mellan eller Stor kan du räkna ut här vad det skulle kosta dig per månad. Du kan givetvis också ringa vår kundservice för att få en prisuppgift på 0771-21 09 09 (måndag-fredag, 8-17).

Skrivet av

Paul Karjus

2017-04-25
 

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *