Vem tar hand om ditt tjänstepensionssparande?

Det har säkert hänt att du funderat på vad du skulle göra om du vann 10 000 kr och kunde spendera dem på precis vad du ville. Tänk då om vinsten istället handlade om 13 500 kr om året i 30 år, det skulle då bli en total vinstsumma på ca 400 000 kr. Troligen har du en dröm om vad du skulle göra även med en sådan summa.

Vad de flesta av oss inte tänker på är att vi genom våra tjänstepensionsavtal kontinuerligt sparar till vår framtida pension. Om du är lärare och tjänar 25 000 kr i månaden handlar det om ett sparande på ca 13 500 kr per år. Hur stor den totala summan blir beror på hur länge du jobbar och hur sparandet utvecklas. För många är det inte lika självklart hur man ska placera sitt tjänstepensionssparande som vad man skulle göra om man fick motsvarande pengar i handen idag.

Vi på Lärarförsäkringar vill att du som lärare ska veta vad ditt tjänstepensionsavtal innebär och var dina tjänstepensionspengar placeras. Vi vill också att du ska veta att det finns ett alldeles särskilt fondbolag för dig som är lärare, nämligen Lärarfonder. Om du är kommunalt anställd lärare kan du välja att låta Lärarfonder ta hand om ditt tjänstepensionssparande.

Den 27 september firas tjänstepensionens dag i Sverige. Vad kan vara ett bättre sätt att fira den dagen på än att ta kontroll över de pengar som avsätts till just din framtida pension? Kontakta oss på 0771 21 09 09 så hjälper vi dig med det du behöver veta för att kunna göra ditt tjänstepensionsval!

Skrivet av

Therese Fredriksson

2012-09-20
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

2 Trackbacks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *