Vi är angelägna om att du är rätt försäkrad och gör rätt pensionsval


Våren kom, semestern och sommarlovet närmade sig. Jag, och antagligen många av er medlemmar, hade en ”att göra-lista” med saker som slutligen skulle bli gjorda under ledigheten. Jobbet, fritiden, familjen och allt annat i livet gör ibland att det är svårt att hinna med allt man tänkt sig. Det som upplevs krångligt och kanske till och med lite tråkigt kan vara svårt att ta tag i.

Är försäkringar och pension ett sådant område för dig?
Jag upplever att de flesta av oss tänker att försäkring och pension är viktigt, men att det kan ta tid att sätta sig in i och att vi kan behöva hjälp för att komma vidare. Genom åren har jag fått frågor från vänner och bekanta om jag inte snabbt kan se över deras försäkringar och pensionsupplägg. Frågor som: ”Är jag rätt försäkrad om det händer något? Har jag en försäkring om jag blir sjuk? Har jag valt rätt fonder i mina pensionsval? Har jag för hög risk eller för låg risk i mitt sparande? Sparar jag tillräckligt inför pensionen?”. Alla dessa frågor kan vi på Lärarförsäkringar hjälpa dig med.

Ni som är yrkesaktiva medlemmar i Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund har en inkomstförsäkring som ingår i medlemskapet. Försäkringen kompletterar ersättningen från A-kassan om du blir arbetslös. Många medlemmar har även valt att teckna andra försäkringar hos Lärarförsäkringar. Antingen delar av eller hela av det som vi kallar för grundskyddet (olycksfall, sjuk-, liv- och hemförsäkring), men även andra person- och sakförsäkringar.

För Lärarförsäkringar är det viktigt att alla medlemmar har ett bra grundskydd av försäkringar om det skulle hända något. Om du har barn eller lever tillsammans med någon är det viktigt att även de har ett bra skydd om någon av er skulle råka ut för en sjukdom eller ett olycksfall.

För dig som har gått i pension har vi särskilda seniorförsäkringar, och i hemförsäkringen finns speciella förmåner för pensionärer.

Vi hjälper dig att bli rätt försäkrad
Kontakta oss så hjälper vi dig att se över vad du har för försäkringsskydd idag. Livet förändras och det gör även ditt försäkringsbehov. Om du har försäkringar på annat håll, ha det försäkringsbrevet till hands så hjälper vi dig att jämföra premier och villkor.

Ni är många medlemmar, vilket har gett Lärarförsäkringar möjlighet att förhandla fram riktigt konkurrenskraftiga premier och villkor. Exempel på det är livförsäkringen och olycksfallsförsäkringen som får ännu bättre premier från årsskiftet. Ni ska inte betala för mycket.

Vi är också måna om att hjälpa dig och övriga medlemmar med att se över pensionen. Ser det bra ut, eller behöver du förändra något i dina pensionsval eller i ditt sparande? Om du närmar dig pensionen kan vi till exempel hjälpa dig med information om hur pensionen kan tas ut eller hur pensionen påverkas om du går i förtid. Det är en del av din medlemsservice. Inga andra fackförbund än Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund erbjuder den här typen av kostnadsfria pensionstjänster.

Så låt inte försäkring och pension stå kvar på din ”att gör lista” – vi kan hjälpa dig nu.

Kundservice: 0771-21 09 09
E-post: info@lararforsakringar.se
Boka rådgivning

Skrivet av

Paul Karjus

2017-08-22
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Försäkring för dina barn

Välj mellan Barnförsäkring Stor eller Barnförsäkring Bas.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *