Viktigt att göra skillnad för medlemmarna

MARIKA-01

Marika Granström har nu arbetat i lite mer än ett år som vd för Lärarförsäkringar. Här summerar hon året som gått och berättar om några av de saker som du som medlem kan se fram emot under 2017.

Det stora fokusområdet det här året har varit att se över våra erbjudanden och vår service till dig som är medlem i Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund.

– Det var viktigt för mig som ny vd att redan från start göra skillnad för medlemmarna. Jag har därför ägnat mycket tid åt att ytterligare förbättra medlemserbjudandena tillsammans med våra samarbetspartners, säger Marika.

Ett resultat av det arbetet är den nya individuella barnförsäkring som presenterades i januari i år och som ersatte den tidigare barnförsäkringen för alla barn. En försäkring som gäller för ett obegränsat antal barn kan inte ge samma skydd som en barnförsäkring som gäller för ett barn. Nästan samtliga ”alla barnen-försäkringar” har därför försvunnit från marknaden. Utvecklingen på barnförsäkringsområdet har gått fort de senaste åren och förändringen var nödvändig för att även framöver kunna erbjuda ett riktigt bra barnförsäkringsskydd.

– Vi vill ge lärarna och deras barn en riktigt bra och hållbar trygghet och det kan vi göra med den nya barnförsäkringen, säger Marika.

Den nya barnförsäkringen innehåller både nya och högre ersättningar och rankas av Konsumenternas Försäkringsbyrå som en av de allra bästa på marknaden.

Lärarförsäkringar har även satsat på att höja servicen ytterligare genom olika aktiviteter under året.

– Vi ska ge en bättre service än resten av branschen, det är en av anledningarna till att vi finns. Vårt mål är att ha ett NKI (Nöjd Kund-Index) som är minst två procentenheter högre än branschen, och det når vi nu varje månad, berättar Marika.

Nyheter 2017

Även under 2017 händer en hel del positiva och spännande saker. Bland annat sänks premien på livförsäkringen ordentligt för samtliga. Reseskyddet förbättras i hemförsäkringen och seniormedlemmar erbjuds en ny försäkring. Dessutom arbetar vi för att kunna erbjuda en riktigt bra djurförsäkring under nästa år.

Även om det tillkommer några nya och efterfrågade produkter så är Lärarförsäkringars erbjudande starkt redan idag, menar Marika.

– Lärarförsäkringar har idag väldigt bra produkter. Barnförsäkringen är en av de allra bästa. Vi har marknadens mest omfattande sjukförsäkring och livförsäkringen blir ännu konkurrenskraftigare efter premiesänkningarna vid årsskiftet. För att nämna några exempel.

Hjälpa fler med pensionen

Under nästa år kommer vi även att fokusera på att hjälpa ännu fler lärare med pensionen.

– Hittills har vi hjälpt tusentals lärare med pensionsrådgivning och pensionsplanering. Behovet bland medlemmarna är stort och vi vill kunna hjälpa fler. Vi tittar på olika sätt att göra detta, till exempel genom digitala lösningar, berättar Marika.

Lärarförsäkringar ägs av Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund och är en del av medlemsservicen. Det finns inget vinstintresse i verksamheten utan eventuellt överskott går tillbaka till dig som medlem i form av sänkta premier, bättre service och nya eller förbättrade erbjudanden. Ingen på Lärarförsäkringar får bonus eller provision, all hjälp och alla råd är de bästa för varje medlem.

– Samtliga 28 anställda på Lärarförsäkringar är väldigt engagerade i vårt uppdrag att se till så att Sveriges lärare är rätt försäkrade och har gjort medvetna val för sin pension, och det hoppas jag att medlemmarna känner, säger Marika.

Kontakta oss gärna inför det nya året. Det är bra att med jämna mellanrum se över att du är rätt försäkrad, se hur dina pensionspengar mår eller stämma av frågor inför en stundande pension. På Lärarförsäkringars webbplats kan du läsa mer om den medlemsservice som vi kan ge och boka någon av pensionstjänsterna.

Skrivet av

Paul Karjus

2016-12-20
 

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

Hjälp med pensionen

Vi hjälper dig att planera eller spara till pensionen, barnen eller något annat. Boka tid med våra rådgivare.

Aktuella föreläsningar

På våra kostnadsfria föreläsningar lär vi dig mer om pension, sparande och försäkringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *