Visst är det spännande med det orange kuvertet?

I dagarna dimper de orange kuverten ner i brevlådorna runt om i Sverige. Tyvärr är inte det orange kuvertet förknippat med att vara den allra mest spännande läsningen. Mängder av orange kuvert hamnar i högar för oläst post och blir där liggande.

Om man istället tänker sig det orange kuvertet som ett framtida lönebesked så kanske det känns lite mer intressant? Och det är ju information om framtida inkomster som kuvertet innehåller, dvs information om det sparande som pågår för dig och en prognos för vad detta sparande kommer att ge dig den dag du går i pension. Självklart är prognosen mer säker för dig som närmar dig pension, men den ger även dig som har långt kvar till pension en uppfattning om den framtida pensionen och en bild av om du kan vara i behov av att komplettera den allmänna pensionen med ett eget pensionssparande.

Det är viktigt att komma ihåg att det orange kuvertet endast innehåller information om den allmänna pensionen. Uppgift om din eventuella tjänstepension får du från det bolag som förvaltar din tjänstepension. Om du vill ha en samlad bild av både den allmänna pensionen och tjänstepensionen rekommenderar jag dig ett besök på www.minpension.se.

Det orange kuvertet har ett enkelt och pedagogiskt upplägg:

Sid 1
Beskriver årsbeskedets innehåll.

Sid 2
Beskriver hur mycket allmän pension du intjänade under 2009. (Att det är 2009 års uppgifter och inte 2010 års uppgifter beror på att de senast fasställda deklarerade inkomsterna ligger till grund för uppgifterna på denna sida.)

Sid 3
Beskriver hur värdet på din allmänna pension har förändrats under 2010.

Sid 4
Beskriver hur dina premiepensionsfonder har utvecklats under 2010.

Sid 5
Ger dig en prognos för din framtida pension och beskriver dessutom hur din pension påverkas av vid vilken ålder du väljer att gå i pension.

Sid 6
Innehåller omprövningsinformation.

Önskar dig en spännande läsning och hälsar dig dessutom välkommen att ringa till oss om du har några frågor om din pension!

Skrivet av

Therese Fredriksson

2011-02-22
 

Räkna ut din hempremie

Se efter vad en hemförsäkring kostar för dig. Det är din ålder och var du bor som avgör premien.

Testa vår försäkringsguide

Ta reda på vilka försäkringar som just du behöver.

Ska du ut och resa?

Läs mer om vad du bör tänka på inför resan. Och ladda ner ditt resebevis direkt från webben.

1 Trackback

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *